Motivele pentru care vor crește cazurile COVID în zilele următoare. Rafila: vorbim de o tulpină mai transmisibilă
19 ian, 13:20

Alexandru Rafila. Foto: Print screen conferință
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila susține că numărul de cazuri COVID va crește în perioada următoare.

Minsitrul Sănătății Alexandru Rafila susține că numărul de infectări cu COVID va crește zilele următoare.

”Situația este următoarea, apropo de diversele acte normative pe care le-am elaborat la Guvern şi Ministerul Sănătăţii, în ce priveşte controlul acestei pandemii. Nu așteptăm pasivi ca oamenii să se îmbolnăvească şi să se interneze în spitale care devin supraaglomerate, ci am facilitat testarea în apropierea domiciliilor populaţiilor şi organizarea centrelor ambulatorii. Şi trimiterea la spital doar a celor care au nevoie de acest tip de asistenţă medicală", a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, peste 3.000 de cabinete de medici de familie au semnat contractele cu casele de asigurări de sănătate și au început să testeze. Ministrul Sănătății mai precizează că se vor înmulți cazurile de COVID deoarece ”vorbim de o tulpină mai transmisibilă, dar cifrele sunt mult mai mari faţă de valurile anterioare, şi în alte ţări. Alt motiv pentru care vor creşte cazurile e mărirea capacităţii de testare”, arată Antena 3.

Autoritățile anunță miercuri, 19 ianuarie, 16.610 de noi îmbolnăviri COVID.

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 19 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.610 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  58 decese, dintre care 2 anterioare”, se arată într-o informare oficială.

Autoritățile au raportat marți, 18 ianuarie, aproape 17.000 de noi infecții cu COVID. ”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 18 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.760 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 70 decese, dintre care 5 anterioare”, se arată într-o informare.

De 17 ianuarie, Blue Monday, considerată cea mai tristă zi a anului, oficialii au anunțat puțin peste 8.000 de noi infectări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Planta care te scapă de paraziții intestinali. Lidia Fecioru: Tratamentul durează 21 de zile

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?