Modul în care arată degetele de la picioare ar putea fi semn de Parkinson. Dacă vezi ASTA, mergi la medic

parkinson - FOTO: Freepik@paisan191
Modul în care arată degetele de la picioare ar putea fi semn de Parkinson. Există un simptom mai puțin cunoscut care poate indica prezența bolii Parkinson.

Modul în care arată degetele de la picioare ar putea fi semn de Parkinson. Boala Parkinson este o tulburare neurologică progresivă care are un impact asupra mișcării - poate afecta aproape întregul corp, provocând rigiditate, mișcări lente, contracții musculare și, cel mai cunoscut, tremor.

Dar, pe lângă aceste simptome mai bine cunoscute, experții spun că există un alt mod puțin cunoscut în care Parkinson poate afecta corpul, iar dacă îl observați, poate fi un indicator timpuriu al afecțiunii. Se știe că acest simptom apare la nivelul picioarelor, începând subtil și agravându-se progresiv în timp. Citiți mai departe pentru a afla ce schimbare ortopedică poate însemna că ar trebui să vă supuneți unui test de depistare a bolii Parkinson și de ce apare acest simptom surprinzător, potrivit Best Life Online.

Degetele în gheare, semn al Parkinson

Dacă observați că degetele de la picioare arată ”în gheare”, s-ar putea să se datoreze bolii Parkinson. Puțini oameni fac legătura între simptomele ortopedice și boala neurologică, dar experții spun că cele două pot fi legate între ele.

Mai exact, Parkinson's Foundations spune că ”degetele de la picioare încovoiate, încleștate sau un picior cu crampe dureroase sunt semne revelatoare de distonie”, un simptom timpuriu comun al bolii Parkinson în care mușchii se contractă involuntar.

Cu toate acestea, nu doar mușchii picioarelor afectează degetele de la picioare - mușchii de bază și cei ai spatelui, care vă afectează postura, pot provoca, de asemenea, zgârieturi și afecțiuni conexe.

 ”Multe persoane cu Parkinson dezvoltă treptat o postură aplecată, care afectează picioarele. Corpul tău compensează faptul că greutatea ta este ținută mai mult în partea din față a picioarelor și face ca degetele de la picioare să ”zgârie” atunci când se prind de sol sau de încălțăminte.

În timp, degetele de la picioare rămân blocate în această poziție și nu se pot apleca în mod corespunzător pentru a vă ajuta să vă păstrați echilibrul”, explică organizația caritabilă britanică de sănătate Parkinson's U.K.

Vezi și: Sindromul hemolitic uremic, afecțiune cu potențial mortal. Durerile abdominale, crampele sau balonarea, principalele simptome. Poate duce la insuficiență renală sau AVC

Boala Parkinson, diagnostic pe baza degetelor

Primul pas este determinarea stării dumneavoastră exacte. Dacă observați o curbură ciudată a degetelor de la picioare, experții spun că ar trebui să vorbiți mai întâi cu un medic. Aceștia vă pot ajuta să descifrați dacă aveți degete în gheară, degete în ciocan sau degete în ciocan, trei afecțiuni foarte asemănătoare care sunt dificil de distins pentru profesioniștii care nu sunt medici.

”Degetele în ciocan și degetele în gheară sunt afecțiuni similare care cauzează o îndoire nefirească a degetelor de la picioare. Ambele afecțiuni pot afecta mișcarea degetelor și pot cauza o deformare a piciorului.

Degetul în ciocan face ca degetele de la picioare să se îndoaie în jos la nivelul articulației degetului mijlociu, făcând dificilă flexia piciorului și mișcarea degetelor.

Degetele în gheară seamănă cu o gheară în care degetele de la picior se îndoaie în sus de la articulația de la vârful piciorului și se îndoaie în jos la articulația din mijloc”, explică site-ul medical al lui Bruce Scudday, DPM, un podiatru din Texas.

Potrivit Clinicii Cleveland, degetele de la picioare în formă de ciocan arată similar la majoritatea pacienților, dar apar în mod specific atunci când există ”o îndoire doar în ultima articulație”.

Vezi și: Cancerul care se transformă în epidemie. Tratament pe viață pentru supraviețuitori

Boala Parkinson, alte simptome

Este posibil să observați și alte simptome. Dacă suspectați degete în gheară, degete în ciocan sau degete în ciocan, ar trebui să fiți atenți la simptome suplimentare care pot corobora teoria. Este posibil să observați că, pe lângă faptul că degetele de la picioare par îndoite, aveți dureri la nivelul degetelor afectate, pierderea flexibilității în zona respectivă, deformări vizibile ale piciorului, umflături, roșeață, bătături sau calusuri, spune Scudday.

Clinica Cleveland adaugă că puteți determina cât de gravă sau de avansată este afecțiunea după cât de flexibile sau rigide se simt degetele de la picioare. Dacă ”degetele de la picioare încă se flexează la articulații, deși sunt rigide”, acesta este stadiul timpuriu, mai flexibil. Dacă au devenit rigide până la punctul în care se mișcă foarte puțin, probabil că ați trecut deja la un stadiu mai avansat.

Vezi și: Singurătatea cronică, efect asupra creierului și sănătății. Cum se pot depăși sentimentele de tristețe

Degetele în gheară, tratament

Intervențiile tind să aibă cel mai mare succes în stadiile timpurii, așa că ar trebui să aduceți simptomele în atenția medicului dumneavoastră ”în momentul în care observați că aveți probleme cu flexia articulațiilor degetelor de la picioare”, spune Clinica Cleveland.

Pot fi disponibile mai multe opțiuni de tratament, pe care le puteți utiliza pe lângă managementul durerii sau medicația antiinflamatoare, explică Scudday.

”Pentru cazurile mai extreme sau mai dureroase care nu răspund la tratamentul conservator, poate fi recomandată ca opțiune intervenția chirurgicală. Atât degetul în ciocan, cât și degetul în gheară pot fi reconstruite chirurgical și realiniate în poziția corectă sau întreaga articulație a degetului de la picior poate fi înlocuită”, spune ortopedul.

Vezi și: Alimentele care te protejează de razele soarelui. Ruxandra Pleșea: Tot ce ne place și se vinde ieftin este dăunător

De asemenea, pacientul poate lua în considerare purtarea de pantofi diferiți, căptușirea pantofilor, purtarea de inserții de susținere a arcului sau practicarea de exerciții de întărire a degetelor ca formă de terapie fizică.

Și, bineînțeles, asigurați-vă că vorbiți cu medicul dumneavoastră despre cauza care stă la baza modificărilor la nivelul degetelor de la picioare. Dacă o boală neurologică, cum ar fi Parkinson, este responsabilă, o intervenție în timp util pentru această afecțiune vă poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel