MODERNA va livra în UE mai puține vaccinuri COVID-19, în februarie. VESTE PROASTĂ: A treia perturbare de livrare

Vaccin anti COVID-19. Foto: Daniel Schludi / Unsplash
Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europeane a confirmat că Moderna va livra Uniunii Europene, în februarie, mai puține doze de vaccin COVID-19 față de cantitatea prevăzută, dar că se așteaptă ca în martie ritmul livrărilor să revină la normal.

„Deocamdată ne-au anunțat o anumită întârziere a livrărilor, dar va fi compensată în luna martie”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, Vivian Loonela, care nu a dorit să ofere precizări despre numărul dozelor de vaccin, notează EFE. 

Presa spaniolă notează că săptămâna aceasta compania Moderna va livra Spaniei circa 200.000 de doze de vaccin, adică circa jumătate din cantitatea prevăzută.

A treia perturbare în decurs de o lună

Aceasta este a treia perturbare în livrarea vaccinurilor anti-COVID-19 care afectează UE, după ce Pfizer/BioNTech a redus temporar în ianuarie numărul dozelor livrate, iar AstraZeneca a anunțat că în primul trimestru va furniza blocului comunitar numai aproximativ 40 de milioane de doze de vaccin, o reducere la jumătate față de cantitatea așteptată.

Comisia Europeană, care și-a asumat în numele statelor membre încheierea contractelor cu producătorii de vaccinuri, a refuzat până în prezent să publice calendarul livrărilor de vaccinuri convenit prin aceste contracte, anunțând doar numărul de doze pe care se așteaptă să le primească, respectiv 18 milioane de doze în ianuarie, 33 de milioane în februarie și 55 de milioane în martie.

Pentru trimestrul al doilea companiile farmaceutice au promis 300 de milioane de doze, cantitate ce ar putea crește dacă va fi autorizat în UE și vaccinul Johnson & Johnson, a declarat săptămâna trecută un alt purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Stefan de Keersmaecker.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel