Moderna pregătește un vaccin COVID-19 pentru copii

Doze de vaccin
Compania Moderna pregătește un vaccin COVID-19 pentru copii. Anunțul a fost făcut de președintele companiei americane de biotehnologie Moderna Therapeutics, Stéphane Bancel. 

Stéphane Bancel a semnalat necesitatea unui vaccin COVID-19 pentru copii, "dacă vrem cu adevărat să obținem un procent satisfăcător de oameni imunizați prin vaccin sau infectare naturală, astfel încât acest virus să fie sub control".

Ca să putem trăi "așa cum trăim cu gripa sau alte virusuri respiratorii, cred că vaccinarea adolescenților este importantă", a explicat președintele Moderna. 

„Am început un studiu în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, în decembrie. Lucrăm pentru a obține rezultatele în primăvară, astfel încât să ne putem adresa din nou agențiilor de reglementare pentru a modifica autorizația”, a explicat Stéphane Bancel.

„Dacă am putea vaccina elevii de gimnaziu și liceu în timpul verii și s-ar putea întoarce la școală în mod normal, ar fi cu adevărat un mare succes pentru toată lumea”, a mai spus Bancel. 

Deși studiile clinice efectuate de Moderna pentru tineri între 12 și 17 ani au început în urmă cu 4 săptămâni, compania întâmpină dificultăți în obținerea unui număr suficient de participanți, a declarat dr. Moncef Slaoui, șeful științific al programului Operation Warp Speed. Acest lucru ar putea întârzia aprobarea FDA, a spus el, citat de webmd.com.

Vaccinul Moderna a fost autorizat pentru utilizare în decembrie și este administrat acum persoanelor de 18 ani și peste. Dar copiii ar primi doze mai mici, așa că trebuie făcute noi studii clinice, a declarat, luni, CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, la Conferința virtuală de îngrijire a sănătății JPMorgan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel