Mituri estivale: cele mai false idei despre ce să nu faci vara

Vacanță
Sunt destule sfaturi despre sănătate care oricât de bine intenționate sunt, din punct de vedere medical sunt incorecte.

Mituri, vara. Puteți înota imediat după ce ați mâncat? Oamenii cu tenul închis chiar au nevoie de protecție solară? Semințele de pepene verde germinează în stomac? Sunt câteva dintre cele mai comune mituri estivale din State, se arată pe medicinenet.

Mituri, vara: ce e adevărat și ce e fals, conform sursei citate:

1. Fals: așteptați o jumătate de oră după masă înainte de a înota în siguranță – unii încă susțin această idee. "Mitul implică posibilitatea de a suferi crampe musculare severe și înec de la înot pe un stomac plin. Deși este adevărat că procesul digestiv elimină circulația sângelui spre intestin și într-o anumită măsură, departe de mușchi, este adevărat că un episod de înec cauzat de înotul pe un stomac plin nu a fost niciodată documentat", se explică pe site-ul amintit. În plus, nici Crucea Roșie, nici Academia Americană de Pediatrie nu fac recomandări specifice privind așteptarea unei anumite durate de timp după masă înainte de a face o baie.

2. Fals: arsurile solare vor dispărea într-un bronz – specialiștii avertizează că arsura solară este o arsură și nu o etapă prealabilă pentru un bronz. Iar expunerea prelungită la soare prezintă un risc de arsură la soare și poate crește riscul de apariție a cancerului de piele.

3. Fals: oamenii cu piele închisă nu au nevoie de protecție solară – oamenii cu pielea închisă la culoare au mai puțină melanină, pigmentul care absoarbe radiațiile UV și protejează pielea, decât persoanele cu piele închisă la culoare. Însă ambele categorii sunt afectate de razele UV, iar Academia Americană de Dermatologie recomandă tuturor să folosească protecție solară cu protecție cu spectru larg - SPF de 30 sau mai mare.

4. Fals: semințe de pepene verde vor germina în stomac dacă le înghițiți - semințele nu vor germina și nu vor crește în stomac dacă le înghițiți. Există un risc foarte mic de deteriorare a intestinului (inflamație, obstrucție sau o rană în intestin) din înghițirea oricărui obiect mic și ascuțit, cum ar fi o sămânță. Iar beneficiile includerii fructelor în dieta voastră depășesc cu mult riscurile asociate cu înghițirea semințelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel