Mitul celor 8 ore de somn, dărâmat. Cât trebuie să doarmă femeile în funcție de vârstă

Știm cu toții că opt ore este perioada optimă recomandată de somn, dar este cu adevărat aceeași pentru fiecare grupă de vârstă? Potrivit specialistului în somn, Olivia Arezzolo, mitul de opt ore are ceva adevăr, dar, de fapt, fiecare vârstă are nevoi diferite.

De la vârsta de 20 de ani până la 50 de ani, Olivia a împărtășit revistei FEMAIL cât de mult somn au nevoie femeile, în funcție de vârsta și stilul de viață, notează Daily Mail. 

Cât ar trebui să doarmă femeile la 20 de ani

„20 de ani este vârsta cheie pentru stabilirea unei rutine de somn sănătos, deoarece atunci se configurează obiceiurile pentru viața ulterioară. O femeie în vârsta de 20 de ani are nevoie cu siguranță de undeva până la capătul de sus al somnului de 7-9 ore", a spus ea pentru FEMAIL.

„Un studiu recent al Fundației pentru Sănătate în Somn din Australia, realizat pe 10.000 de femei, a descoperit că cei care întâmpinau dificultăți în somn erau de 10 ori mai predispuşi să experimenteze probleme un deceniu mai târziu".

Expertul în somn vă recomandă să folosiți cei 20 de ani pentru a identifica problemele legate de somn - indiferent dacă este vorba despre dormit prea mult sau lipsa de somn.

„De asemenea, merită să remarcăm că vei avea nevoie de mult somn la 20 de ani, atunci când iei în considerare stilul de viață tipic al unei tinere. Probabil că veți ieși în mod regulat, beți alcool des și folosiți de multe ori social media. Toți acești factori pot însemna cu ușurință somnul tău este compromis și ești epuizat înainte de a începe chiar ziua", a explicat expertul.

Ore de somn recomandate: între 7-9 ore, în mod ideal mai mult de 8

De cât de mult somn are nevoie o femeie la 30 de ani?

Până la trecerea în cel de-al patrulea deceniu, este posibil să fi stabilit deja un stil de somn mai regulat și, prin urmare, este posibil să ai un somn mai bun. Din acest motiv, Olivia a spus că poți renunța la o oră din somnul tău de 9 ore, iar suma ideală este de opt ore.

„Încă ai nevoie de mult somn la 30 de ani, deoarece este perioada, de obicei văzută ca un timp pentru muncă, familie și presiuni externe - ceea ce poate provoca stres excesiv, anxietate și chiar depresie", a spus Olivia.

„Cercetările academice identifică o bi-direcționalitate puternică între insomnie și astfel de tulburări de dispoziție - se prevăd reciproc".
Ea a spus că opt ore de somn sunt suficiente, dar nu trebuie să dormiţi aceste ore într-un singur calup. Mai degrabă, îți poţi împărţi somnul între zi și seară.

„Dacă sunteți mamă, încercați să alocați spațiu în ziua dvs. pentru un pui de somn de 30 sau 90 de minute. Te vei simți mai fericită și mai puțin stresată, ceea ce este un câștig pentru toată lumea. '

Somn total: 8 ore, împărţite în mai multe serii

De cât de mult somn are nevoie o femeie din 40 de ani?

Expertul atrage atenţia asupra menopauzei - ceea ce lăsa 26% din femei cu „simptome severe de insomnie care limitează funcționarea în timpul zilei".
„Dacă încă nu ați ajuns la menopauză, puteți scăpa cu aproximativ șapte ore de somn", a spus Olivia.

Somn total: 7 ore dacă menopauză nu s-a instalat încă

De cât de mult somn are nevoie o femeie la 50?

Până la intrarea în 50 de ani, majoritatea femeilor vor fi lovite la menopauză, despre care Olivia a spus că este dezastruoasă pentru somn.

„Cercetările arată că melatonina, hormonul care te ajută să dormi, este produsă doar în prezența unei temperaturi răcoroase a corpului, dar fluctuațiile hormonale din timpul menopauzei perturbă ritmul circadian și determină femeile să se trezească în jurul orei 3 sau 4 dimineața", a spus ea.

Încercați să vă apropiați de nouă ore d somn, ținând cont de calitatea redusă a somnului pe care o puteți experimenta.

„Dar amintiți-vă că prea mult somn poate fi la fel de dăunător ca și prea puțin", a spus Olivia.

Prea mult somn este orice peste nouă ore, așa că țineți cont și de acest lucru.

Somn total: aproape 9 ore

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel