Mișcarea în weekend. Ce minuni face pentru sănătate

Mișcarea fizică făcută în weekend este la fel de utilă pentru sănătate
Mișcarea fizică făcută în weekend este la fel de utilă precum cea făcut la sală, în timpul săptămânii. În plus, nu mai e nevoie să ne încărcăm programul săptămânal cu orele de sport.

Toată lumea știe cât de importantă este mișcarea fizică pentru sănătate, sau în gestionarea unor afecțiuni cronice, cum ar fi artrita, dar toată lumea știe, de asemenea, cât de greu este, de asemenea, includerea antrenamentelor zilnice într-un program aglomerat.

Ca o alternativă, mulți oameni încearcă să recupereze programul de exerciții din timpul săptămânii, în weekenduri. Deși această abordare a fost întâmpinată cu scepticism în trecut (și cu îngrijorarea cu privire la posibile leziuni), noile cercetări arată că puteți obține beneficii pentru sănătate, făcând mișcare fizică în acest fel, potrivit medicinenet.com.

Un studiu britanic publicat în JAMA Internal Medicine spune că nu există niciun motiv pentru a renunța complet la exerciții fizice, dacă nu le puteți face în timpul săptămânii de lucru. Exercițile concentrate în weekend este, de fapt, o opțiune viabilă.

Orice exercițiu este mai bun decât niciunul

Pe baza studiilor efectuate pe 63.000 de persoane, concluzia este că orice exercițiu este mai bun decât niciunul. Cercetătorii au descoperit că persoanele care fac exerciții la un nivel mai ridicat la sfârșit de săptămână (se recomandă 150 de minute de exerciții moderate sau 75 de minute de activitate viguroasă) au avut un risc cu 30% mai mic de deces prematur decât persoanele care nu fac mișcare fizică deloc.

O altă descoperire interesantă: Oamenii care fac mișcare fizică mai des, dar pentru perioade scurte de timp pot, de asemenea, să își reducă riscul pentru afecțiuni cronice, chiar dacă nu reușesc să atingă 150 de minute pe săptămână. În concluzie, ridicați-vă și mișcați-vă ori de câte ori puteți.

Dacă nu sunteți în formă, cereți sfatul medicului despre cât efort puteți face și în ce măsură, apoi începeți încet, chiar dacă lucrați puțin în weekend. Treptat, măriți durata exercițiilor înainte de a vă gândi la creșterea intensității. Și, întotdeauna, încălziți-vă înainte pentru a preveni durerile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel