Minorii cu părinți vaccinați ar putea fi exceptați de la carantină: noi propuneri de condiții de călătorie
31 mai 2021, 22:33

Copii, carantina
Copiii ai mici de 12 ani, ai căror părinți sunt vaccinați, ar putea fi exceptați de la carantină, ndiferent de țara în care călătoresc. Comisia Europeană propune unele noi reguli de călătorie.

Comisia Europeană (CE) propune țărilor membre reguli noi de călătorie. Potrivit propunerii CE, copiii mai mici de 12 ani ce nu pot fi vaccinați anti-Covid, dar ai căror părinți sunt vaccinați, să fie exceptați de șa carantină, indiferent de țara din care călătoresc

„Propunem ca minorii care vor călători cu părinții să nu fie nevoiți să stea în carantină dacă părinții lor sunt scutiți - de exemplu, dacă sunt vaccinați. Propunem ca statele membre să fie de acord să scutească minorii mai mici de 6 ani de testare. Propunem ca testele PCR să fie considerate valide pentru 72 de ore, iar testele rapide antigen - în statele care le acceptă - pentru 48 de ore”,  a anunțat luni Didier Reynders, comisarul UE pentru justiție, citează Digi 24.

Propunerile Comisiei Europene, inclusiv cea referitoare la scutirea minorilor de carantină, vin în condițiile în care Uniunea Europeană se pregătește pentru introducerea certificatului verde, care ar urma să fie folosit din data de 1 iulie.

Setul de măsuri propus de Comisia Europeană prevede că persoanele vaccinate și cu a doua doză sunt exceptate de la carantină, indiferent de situația epidemiologică din țara unde au călătorit, iar o regulă similară ar trebui să se aplice și persoanelor care au trecut prin boală și care au primit cel puțin prima doză a unui vaccin.

De altfel, persoanele care au trecut prin boală ar putea să se bucure de un regim liber de călătorie până la 180 de zile după recuperare.

Testele PCR ar urma să fie valabile 72 de ore, iar cele rapide - 48 de ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?