Ministrul Sănătății se așteaptă la creșterea numărului de infecții COVID-19 după 1 septembrie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se așteaptă la o creștere a numărului e infecții COVID-19 odată cu începerea anului școlar și redeschiderea restaurantelor, a teatrelor și cinematografelor.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, crede că numărul infecțiilor cu noul coronavirus va crește odată cu începerea școlii și redeschiderea restaurantelor, teatrelor și cinematografelor. El evaluează capacitatea spitalelor de a face față la această nouă situație.
Restaurantele, teatrele și cinematografele se redeschid cu data de 1 septembrie, iar în 14 septembrie începe anul școlar. Toate acestea vor duce, potrivit lui Nelu Tătaru, la o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, de aceea face încă o dată apel la respectarea măsurilor pentru limitarea răspândirii virusului.
„Urmează o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultimă zi înainte de  reluarea activităţii în unităţile de deschide cu capacitate închisă, teatre, cinematografe, tocmai în acest context evaluăm capacitatea spitalelor de a gestiona o eventuală creştere. Repet ce spunem în ultima perioadă, această pandemie nu se tranşează în spital, se tranşează în prespital, acolo unde trebuie să avem grijă să respectăm acele precauţii pentru a avea o transmitere comunitară scăzută. Noi suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapii intensive, unităţi modulare, dar să nu forţăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical” a declarat ministrul Sănătăţii, potrivit unor surse citate de b1.ro.
În acest context, evaluarea capacităţii de terapie intensivă „rămâne primordială” pentru autorităţile din domeniul sănătăţii. La fel și evaluarea a capacităţii spitalelor de pediatrie.
„Din câte ştim cam cinci la sută din cazurile care vin vor merge în terapie intensivă. Din studiile făcute de noi o capacitate de 600 de paturi ar putea fi ocupată în condiţiile în care avem 1.500 de pacienţi noi timp de 10 zile. Avem studii şi avem evaluări făcute pe anumite perioade, dar sperăm ca acele recomandări să fie respectate pentru a avea o transmitere comunitară scăzută” a mai spus Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel