Ministrul Sănătății: E un set de reguli pentru activitatea în școală și în pauze. Orice sugestie, binevenită

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, consideră "binevenită" orice sugestie privind proiectul normelor de instituire de măsuri sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ în perioada pandemiei COVID-19.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat miercuri, 19 august, că așteaptă sugestii privind măsurile care vor fi puse în practică la toamnă în școli. 

"Este un set de reguli atât pentru activitatea în şcoală, cât şi în pauze, ce ar trebui să facă corpul didactic, ce ar trebui să facă acea medicină şcolară în cadrul unui triaj observaţional. Orice sugestie este bine-venită. Acest ordin va deveni funcţional în măsura în care trecerea de Parlament a proiectului legislativ se va face cât mai repede. (...) Acel triaj epidemiologic sau acel triaj observaţional pe care îl face părintele acasă trebuie adus la cunoştinţă la tot ce înseamnă medicină şcolară şi, inclusiv, învăţătorului sau profesorului care gestionează acel grup de copii. Noi trebuie să ne gândim la sănătatea întregii clase şi a întregului grup de elevi care se prezintă în acel moment la şcoală. (...) Oricare dintre aceşti copii are dreptul la sănătate, dar oricare dintre aceşti copii are dreptul şi la învăţat", susține ministrul, potrivit Agerpres.

Conform proiectului publicat marți pe site-ul Ministerului Sănătății, la apariţia a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ se suspendă cursurile pe o perioadă de 14 zile de la data de debut a ultimului caz. Iar elevii și profesorii, dar și personalul auxiliar, vor purta mască atât în timpul orelor de curs, cât şi în timpul recreaţiei. 
Masca de protecţie va fi obligatorie pentru elevi în timpul recreaţiei în aer liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel