Ministrul Educației, despre începerea școlii: nu vor fi restricții pentru cei nevaccinați,

Reînceperea școlilor
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a arătat că părinții și profesorii vor fi informați cu cel puțin 10 zile înainte, despre condițiile în care va începe școala. El a precizat că nu vor fi restricții pentru persoanele nevaccinate.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că elevii, părinții și profesorii vor ști cu cel puțin 10 zile înainte de începerea școlii cum anume se vor relua cursurile. El a precizat că nu vor fi restricții de niciun fel pentur persoanele nevaccinate.

„Cel târziu în perioada 1 – 3 septembrie vom avea ordinul comun cu Ministerul Sănătății prin care cu cel puțin 10 zile înainte de 13 septembrie, începerea școlii, vom prezenta în detaliu toate măsurile pe care trebuie să le cunoască școlile, părinții și elevii.

Opțiunea numărul 1 rămâne prezența fizică în 13 septembrie în toate școlile.

Mâine, de la 10.00, vom avea o discuție convocată de premier, la care vor participa ministrul Sănătății, eu, reprezentantul CNSU, reprezentantul CNCAV, cel al INSP și unul de la Administrația Prezidențială. Vor fi discutate toate ipotezele de lucru. Există propuneri de creștere a pragului ratei de infectare până la care școlile deschise pe 13 septembrie pentru toți elevii vor putea rămâne deschise. Până acum erau scenariile verde, galben, roșu. Școlile rămâneau integral deschise până când localitatea atingea pragul de 1 la mie rata de infectare.

Există opțiunea de ridicare a acestui nivel până la care școlile rămân în totalitate deschise, cu respectarea regulilor de protecție. Pragul ține de competența Ministerului Sănătății și a INSP. Sper să agreăm acest lucru mâine. Îl vom anunța înainte de publicarea Ordinului comun. Când se va depăși acest prag pe care îl stabilim mâine, vom vedea ce măsuri trebuie luate.

O precizare importantă: nu vor fi restricții pentru cei nevaccinați, niciun fel de restricții, dar vor fi avantaje pentru cei vaccinați. Toate ipotezele luate în calcul pentru mâine nu dezavantajează persoanele nevaccinate, fie ele profesori sau elevi, dar cei vaccinați vom vedea ce avantaje au în definirea acestor scenarii”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, citat de B1 tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel