Ministerul Sănătății vrea să angajeze sute de medici școlari și asistente
10 sep 2020, 17:22

Mersul pe jos spre și dinspre școală scade, la copii, riscul de obezitate
Ministerul Sănătății a anunțat că are surse de finanțare pentru angajarea, până la sfârșitul anului, a 264 de medici școlari și 534 de asistente. Vor fi angajări și în cabinetele stomatologice școlare. 

Ministerul Sănătății a anunțat că vrea creșterea bugetului pentru rețeaua de asistență medicală școlară „în vederea completării necesarului de personal medical din cabinetele medicale de medicină generală și stomatologică ce funcționează în cadrul unităților de învățământ preuniversitar și universitar de stat”.

Câte posturi pun la bătaie

Până la sfârșitul anului, Ministerul Sănătății „va identifica resursele financiare pentru suplimentarea unui număr de 264 posturi medici școlari, 534 posturi asistenti medicali pentru cabinete scolare, 109 posturi medici dentisti, 145 posturi asistenti medicali pentru cabinete stomatologice”.

De aceste fonduri vor beneficia autoritățile locale pentru plata medicilor și asistenților școlari care vor ocupa noile posturi.

În prezent, la nivel național, 1.302 medici (788 cu specialitatea medicină generală și 514 cu specialitatea stomatologie) și 3.630 de asistenți medicali (3.262 cu specialitatea medicină generală și 368 cu specialitatea stomatologie) asigură servicii medicale în cabinetele de medicină școlară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?