Mihail Lala (OK Medical): până la 90% dintre pozitivi au variante mutante. Studiu

Mihail Lala, director OK Medical
EXCLUSIV
Managerul OK Medical, Mihail Lala, a povestit la Interviurile DC News și DC Medical, despre pericolul mutațiilor infecției COVID.

Mihail Lala, managerul OK Medical, a vorbit despre mutațiile infecției COVID la Interviurile DC News și DC Medical, dar și despre un studiu desfășurat printre persoanele testate. Mai întâi, Mihail Lala a subliniat că ”este firesc” ca un virus să evolueze pe zi ce trece. ”Până la aproximativ 90% dintre pozitivi au variante mutante. Nu știm nici dacă varianta UK (varianta britanică) este mai periculoasă. Este, cu siguranță, din ce s-a studiat până acum, mai contagioasă, dar nu există studii care să spună că produce efecte mai grave asupra sănătății umane”, afirmă Mihail Lala.

Potrivit acestuia, zilnic intrăm în contact cu milioane de viruși și bacterii, față de care organismul a învățat, în timp, să se apere.

”Cred că noi facem mai mult rău decât face virusul în sine. În fiecare zi intrăm în contact cu milioane de viruși și bacterii, cu care organismul este obișnuit și învățat de-a lungul timpului să lupte. Este o istorie și o memorie a imunității. Organismul uman își va crea, la un moment dat, o astfel de memorie și o astfel de imunitate colectivă și în ceea ce privește și această variantă de COVID”, este de părere managerul OK Medical. 

Acesta a mai precizat că majoritatea variantelor mutante ale infecției COVID sunt mai puțin agresive în ceea ce privește simptomatologia și riscul de deces. ”Tind să cred că o analiză pe care noi am făcut-o, cel puțin tulpina UK și tulpina din Africa de Sud sunt mult mai contagioase, dar efectele asupra sănătății sunt mult mai reduse”, adaugă Mihail Lala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel