Mihai Leu, greșeala care i-a spus capăt carierei de boxer: Asta a dus la sfârșitul ei, s-a văzut. Am reînceput antrenamentele mult mai repede decât mi-a zis medicul

Mihai Leu - Foto: capturi Youtube
Campionul Mihai Leu a vorbit despre accidentarea care i-a încheiat cariera de boxer. " Am reînceput antrenamentele mult mai repede decât mi-a indicat doctorul și asta s-a văzut".

Mihai Leu este românul care a scris istorie în box, devenind campion mondial la categoria semimijlocie în 1997 la acest sport pe care spera să-l practice toată viața.

Din nefericire, cariera sa de boxer s-a terminat cu o accidentare. Deși minoră, sportivul recunoaște că nu a respectat recomandarea medicilor, lucru care l-a determinat să iasă din ring la vârsta la care spera să cucerească titluri mondiale și naționale.

Ei bine, la 29 de ani, după ce a devenit campion mondial, Mihai Leu a trecut forțat de la box la raliu. 

Invitat la interviurile DCSport, Mihai Leu a vorbit despre alegerea raliului, despre motivele pentru care a fugit din România comunistă și cum a decis să se îndrepte spre automobilism. Mai mult, Mihai Leu a fost și despre marele său regret.

Cu pasiune și muncă pentru noul sport ales, Mihai Leu a devenit campion

Mihai Leu a dezvăluit să s-a apucat de box după o bătaie la şcoală. 

"Eram destul de mic, am început boxul la 9 ani. Mă duceam la tenis atunci, dar am avut o mică problemă cu un coleg şi am ajuns în sala de box până la urmă. De multe ori m-am gândit că aşa e viaţa. Ai ajuns de mai multe ori în timpul vieţii la o răscruce de drumuri şi alegi să mergi pe o direcţie. Nu ştii ce s-ar fi putut întâmpla dacă mergeai pe altă direcţie. Dacă aş fi făcut tenis în continuare, aş fi muncit cu siguranţă şi acolo. 

Nici nu visam că voi face box de performanţă. Copil fiind, pur şi simplu, mergeam zilnic la sală. Părinţii erau fericiţi că nu pierdeam timpul în faţa blocului şi aveam o activitate. Dar eu nu m-am gândit vreodată că boxul va deveni profesia mea", a declarat Mihai Leu. 

Cu toate acestea, deşi în 1997 a reuşit să câştige centura WBO la semimijlocie, Mihai Leu spune că o altă medalie este cea mai importantă din cariera sa. 

"Cred că e foarte greu de spus din ce moment mi-am dat seama că pot face performanţă în sport. Eu nu m-am gândit nici să devin campion naţional. Munceam foarte mult, mă antrenam zi de zi, dar copil fiind nu te gândeşti ce înseamnă să faci performanţă. 

Cred că fiecare titlu, cât a fost de mic, mi-a dat mai multă încredere şi m-a făcut mereu să visez, să sper la mai mult", a mai declarat Mihai Leu. 

Când s-a retras din box, Mihai Leu era încă neînvins, şi doar o accidentare l-a făcut să ia această decizie.

"În timpul meciului în care am devenit campion mondial am avut o problemă. Mi s-a rupt tendonul care ține bicepsul la brațul stâng.

După meci am fost operat. Am reînceput antrenamentele mult mai repede decât mi-a indicat doctorul și asta s-a văzut.

Practic, după ce mi-am apărtat titlul încă o dată am fost din nou operat, după care am reînceput antrenamentele, dar nu mai aveam forță în brațul stâng absolut deloc. Și stânga era lovitura mea de bază. Eu dădeam 70% din meci cu mâna stângă și asta a dus la sfârșitul carierei de boxer.

La 29 de ani încă ai toată viața înainte. Am ajuns întâmplător la curse, nu a fost ceva gândit dinainte și cursele au ajuns să fie a doua mea profesie", a declarat Mihai Leu, pentru DC Sport.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel