Mihaela Bilic, truc pentru a face cea mai fragedă friptură: Am un ingredient secret. Are rol magic

friptura - FOTO: Freepik@ojosujono96
Dr. Mihaela Bilic împărtășește un secret despre cum să facem cea mai fragedă friptură. Care este ingredientul secret pe care medicul nutriționist îl folosește.

Marinarea cărnii înainte de gătire poate face minuni pentru frăgezimea acesteia. Medicii nutriționiști ne sfătuiesc să folosim o marinadă acidă care va ajuta la înmuierea fibrelor de carne și la creșterea frăgezimii. Este important să lăsăm carnea să se marineze în frigider timp de cel puțin câteva ore sau peste noapte pentru cele mai bune rezultate.

Mihaela Bilic, truc

De ce să lași carnea la marinat în iaurt. Marinarea cărnii în iaurt poate fi benefică din mai multe motive, iar despre acestea a vorbit dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, într-o postare pe Facebook. 

Iaurtul conține enzime proteolitice (cum ar fi lactobacilii), care pot ajuta la descompunerea fibrelor de carne. Acest lucru poate face ca carnea să fie mai moale și mai fragedă după marinare. Iaurtul poate adăuga arome și gusturi noi cărnii, contribuind la variabilitatea și complexitatea gustului final.

Vezi și: Demența, mascată de o afecțiune hepatică tratabilă. Simptomele pot indica, de fapt, altă boală

Mihaela Bilic, truc pentru o friptură fragedă - FOTO: Captură Facebook@Mihaela Bilic

"Ce trebuie să facem ca friptura la grătar să iasă fragedă și gustoasă. Secretul nu stă în condimente, ci în fezandare. Fezandare înseamnă să o lăsăm măcar 12 ore în contact cu un mediu acid. Mulți folosesc zeamă de lămâie, oțet, vin. Eu folosesc un ingredient secret: iaurtul. Iaurtul are aciditate, are calciu și acele culturi bacteriene, bacteriile lactice care fac un proces suplimentar.

Vezi și: Alimentul care înlocuiește carnea. Anca Ioniță: Oferă sațietate pe termen lung. Este minunat

Avem nevoie de această predigestie a proteinelor. Carnea are proteine, iar în momentul în care o punem într-un mediu acid, începe predigestia. Bucata de carne care a stat în contact cu mediul acid, va fi mai fragedă și gustoasă. Iaurtul poate avea și acest rol magic: fezandează carnea și o face fragedă și gustoasă pentru grătar", a explicat dr. Mihaela Bilic, într-un clip postat pe Facebook.

Iaurtul poate ajuta la păstrarea umidității cărnii în timpul procesului de gătire, ceea ce poate duce la o carne mai suculentă și mai gustoasă. Înainte de a adăuga iaurtul la marinadă, este bine să alegem un iaurt natural, fără adaos de zahăr sau alte arome artificiale, pentru a evita adăugarea de calorii inutile sau alte ingrediente nedorite. De asemenea, timpul de marinare ar trebui să fie rezonabil, pentru a obține beneficiile dorite fără a compromite textura sau gustul cărnii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel