Mihaela Bilic distruge iluzia "zero zahăr". Detaliul de pe etichetă pe care nu-l citește nimeni: Nu picați în această capcană. E o mare păcăleală!

Zero zahar - Foto: Freepik @rawpixel.com
Adevărul despre dulciurile "zero zahăr". Nutriționistul Mihaela Bilic, despre capcana dulciurilor "sănătoase".

Prin faptul că oferă gustul dulcelui fără calorii, îndulcitorii artificiali par a fi un răspuns la pierderea eficientă în greutate.

Asociația Americană a Inimii (AHA) și Asociația Americană a Diabetului (ADA) au aprobat cu precauție utilizarea îndulcitorilor artificiali în locul zahărului pentru a combate obezitatea, sindromul metabolic și diabetul, toți factori de risc pentru bolile de inimă.

"Chiar dacă scrie “zero” zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Industria alimentară a înțeles că vrem să evităm zahărul și atunci a pus pe piață o gamă întreaga de produse cu maltitol.

Care este un alcool de zahăr cu 30% mai puține calorii. Se absoarbe mai lent în sânge și nu crește brusc glicemia, e recomandat pentru diabetici, nu pentru slăbit. Doar că producătorii se folosesc de această găselniță și scriu mare pe etichetă zero zahăr!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta?

Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic!

Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios.

Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!

Atenție, nu sunt acei îndulcitori sintetici care se foloseau pe vremuri, adică zaharină și aspartam. Culmea este că acei îndulcitori chiar au 0 cal și singur.ele produse în care îi găsiți sunt băuturile răcoritoare. În produsele făinoase și-n ciocolată se pun alcooli de zahăr, care se numesc tot îndulcitori- se creează confuzia și iluzia că produsele ar fi pentru slăbit.

Nu picați în această capcană, mai bine consumați o porție mică din dulciurile clasice, cu gust bun.

Cât despre alcoolii de zahăr de tipul maltitol și xylitol, ei sunt de ajutor în guma de mestecat, au efect de protecție împotriva cariilor dentare.

În afară de sucul ZERO, nu va amăgiți crezând că există deserturi ZERO. Cheltuială de pomană și rezultat ZERO asupra siluetei", a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel