Mihaela Bilic, despre zahăr: alegeți să mâncați cât mai puțin prelucrat, transformat, industrializat

Tort   FOTO: pexels.com
Nutriționista Mihaela Bilic vorbește într-o postare recentă pe Facebook despre zahăr și ce înțeleg americanii prin el.

Zahăr. Nutriționista Mihaela Bilic spune că "pentru tot ce este legat de mâncare, de la ingrediente la informații", europenii se pot considera privilegiați. Și exemplifică prin cuvântul "sugar", care tradus din engleză înseamnă zahăr.

"Când ne referim la zahăr vorbim de un produs separat, de sine stătător, pe care îl adaugi ca ingredient în diferite preparate, de la tocănițe și murături până la dulciuri și produse de patiserie", explică Mihaela Bilic.

Însă, la americani lucrurile stau altfel, explică nutriționista:

"Aici să vedeți confuzie de belea: limba engleză numește "zahăr" toți carbohidrații din alimente, mai puțin amidonul care poartă titlul de "starch". Nu contează că e vorba de zahărul rafinat, de lactoză din lapte sau de fructoza din fructe, pentru ei toate sunt "zahăr".
Confuzia e gravă și duce la concluzii absurde și la percepții greșite: laptele și produsele lactate, fructele și legumele sunt toate alimente cu zahăr!?!! Nu doar că se pun laolaltă, în aceeași oală, produsele care conțin zaharURI în mod natural (adică carbohidrați simpli), dar ajungi să crezi că nu e nicio diferență între un iaurt natur și unul cu fructe. Adică ambele au zahăr!?!".

Fragmente din postarea nutriționistei Mihaela Bilic pe Facebook:

* "Ridicol și total greșit, nu știu dacă astfel de confuzie apare din cauza "sărăciei" limbii engleze, care înglobează în același termen tot dulcele din natură, sau se face voit o astfel de dezinformare la nivelul consumatorilor, care ajung în final să se ferească tocmai de alimentele cele mai sănătoase: lactate, fructe și legume".

* "Nu stau acum să vă povestesc despre diferența dintre fructoză, lactoză și zaharoză, concluzia cu care vreau să rămâneți e una simplă: nu carbohidrații prezenți în mod natural în alimente sunt periculoși pentru sănătate și siluetă, ci zahărul rafinat adăugat suplimentar într-un produs! Așa că alegeți să mâncați cât mai simplu, cât mai puțin prelucrat, transformat, industrializat. Natura nu greșește niciodată. Nici chiar sfecla de zahăr nu e dușmanul din umbră sau "moartea albă", cu condiția să o mâncăm că atare, nerafinată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel