Migrenele, ce le declanșează: efectul cofeinei

Cafea  FOTO: pexels.com
Migrenele sunt declanșate de anumiți factori pe care cercetătorii încă se luptă să-i înțeleagă. Ei au făcut o asociere cu consumul unor băuturi, printre care și cafeaua.

Un mic studiu de la Harvard, publicat în The American Journal of Medicine oferă un memento despre importanța limitării declanșatorilor de migrenă.

Timp de șase săptămâni, 100 de adulți cu migrene frecvente au fost solicitați să înregistreze zilnic aportul de cafea, ceai, sucuri și băuturi energizante; aport de alcool; niveluri de activitate; stres; și ore de somn. De asemenea, ei și-au înregistrat și episoadele cu dureri de cap.

Cercetătorii au analizat riscul fiecărui participant la studiu de a avea dureri de cap într-o anumită zi, în raport cu consumul său de băuturi cofeinizate.

Mai multă cafea, mai multe șanse de declanșare a migrenei

Consumul a trei sau mai multe porții de băuturi cofeinizate într-o zi a fost asociat cu șanse mai mari de a avea migrenă în acea zi sau în ziua următoare. Cu toate acestea, consumul a una sau două porții de băuturi cofeinizate nu a fost asociat cu migrene. Asta însă nu înseamnă că persoanele predispuse la migrene se pot bucura în siguranță de până la două băuturi cofeinizate pe zi.

Studiul este doar observațional și nu dovedește că orice cantitate de cafeină va provoca sau nu va provoca migrene. Dar dacă sunteți predispus la migrene, urmăriți ce vă declanșează durerile de cap și poate păstrați un jurnal al activității zilnice (inclusiv aportul de cofeină) pentru a vă ajuta să descoperiți limitele de declanșare.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel