MIFEPRISTONUM - prospect

Foto: Pixabay
MIFEPRISTONUM – prospect. Acțiune: Antiprogestativ; stimulează contractilitatea uterină.

MIFEPRISTONUM – prospect:

Denumiri comerciale: MIFEGYNE, MIFEPRISTONA LINEPHARMA 

Forma: Comprimate

Indicații: Întreruperea dezvoltării sarcinii intrauterine (până la a 63-a zi de amenoree) prin tratament medical, în utilizare secvențială cu un analog de prostaglandină. Înmuierea și dilatarea colului uterin înainte de întreruperea chirurgicală a sarcinii în primul trimestru. Pregătirea pentru acțiunea ana logilor de prostaglandină în întreruperea sarcinii din motive medicale (după primul trimestru). Inducerea travaliului în cazul decesului fătului în uter, la pacientele la care nu se poate utiliza prostaglandina sau oxitocina. 

Contraindicații: Insuficiență suprarenală cronică; hipersensibilitate; astm bronșic sever necontrolat medicamentos; porfirie ereditară.

Atenție!: Precauție în Insuficiență Hepatică, Insuficiență Renală, malnutriție. Risc de infecție post-avort.

Reacții Adverse: Hemoragie urogenitală, contracții uterine frecvente; crampe gastro intestinale, greață; vărsături, diaree; hTA (hipertensiune); erupții cutanate tranzitorii; cefalee.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel