Mierea și scorțișoara, 6 lucruri care se întâmplă în corp dacă mănânci zilnic combinația

Miere cu scorțișoară. Foto: Pixabay
Separat, mierea și scorțișoara aduc multe beneficii pentru sănătate. Dar iată ce se întâmplă când le combini și le consumi zilnic:  

Luată separat, mierea a fost folosită ca îndulcitor natural cu mult înainte de apariția zahărului. Este un amestec de zahăr natural, minerale, vitamine, urme de enzime și aminoacizi care se bucură de multe beneficii pentru sănătate. Mierea atrage și reține umezeala, așa că poate fi folosită chiar și în rutina de înfrumusețare ca balsam de păr sau la spălarea corporală atunci când este amestecată cu câteva alte ingrediente. 

La fel, de una singură scorțișoara nu este doar un adaos delicios pe pâine prăjită, fulgi de ovăz și deserturi, ci are proprietăți medicinale puternice. Acest condiment natural este plin de antioxidanți și funcționează ca antiinflamator în organism, ajutând la combaterea infecțiilor și la repararea țesuturilor deteriorate.

Este asociată cu un risc redus de boli de inimă, niveluri reduse de colesterol și niveluri reduse de zahăr din sânge. Proprietățile antifungice și antibacteriene din condimentul popular îl fac un remediu natural perfect pentru infecții și chiar respirația urât mirositoare!

Combinând mierea și scorțișoara, în anumite proporții, și consumând zilnic combinația vă puteți oferi un amestec puternic care luptă împotriva bolilor în mod natural. Spre exemplu: 

1. Remediu pentru infecții urinare

Dacă aveți o vezică inflamată, puteți folosi acest remediu natural pentru a o calma ca adjuvant în tratamentul prescris de doctor. Combinați 2 linguri de scorțișoară cu 1 lingură de miere într-un pahar cu apă călduță. Beți amestecul zilnic până când scăpați de infecție, cele două ingrediente combinate ajutând la distrugerea bacteriilor din vezică vinovate de infecție.

2. Prevenirea bolilor de inimă

Jumătate de linguriță de scorțișoară amestecată cu 1 linguriță de miere dimineața poate întări inima, reduce colesterolul și poate ajuta la prevenirea unui infarct.

3. Gripă și răceală

Pentru a vă întări sistemul imunitar și a scăpa de răceală sau gripă mai repede, combinați o jumătate de linguriță de scorțișoară cu o linguriță de miere caldă. Consumați zilnic amestecul și boala dumneavoastră ar trebui să dispară în câteva zile. 

4. Managementul artritei

Pentru a ameliora durerea artritei în mod natural, consumați în fiecare zi un amestec format din 2 lingurițe de miere cu 1 linguriță de scorțișoară, amestecate într-o ceașcă de apă caldă. Combinația se bea dimineața și seara. 

5. Controlul colesterolului

Dacă aveți colesterolul ridicat, se amestecă 3 lingurițe de scorțișoară cu 2 lingurițe de miere într-o jumătate de litru de apă. Combinația se bea pe tot parcursul zilei ca să vă scadă nivelul de colesterol.

6. Remediu pentru durerea de dinți

Pentru un dinte dureros, faceți o pastă dintr-o linguriță de scorțișoară și 2 lingurițe de miere. Aplicați pe dintele afectat de până la trei ori pe zi până când durerea dispare. Atenție, însă, nu vă scapă de carii, pentru acestea tot trebuie să ajungeți la stomatolog. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel