Mierea, antibiotic natural? Efecte asupra tractului respirator superior
14 sep, 09:47
Mierea, adesea denumită aurul lichid, aduce beneficii uriașe pentru sănătate. Mai nou, cercetătorii au arătat că aceasta poate ajuta la îmbunătățirea simptomelor infecției tractului respirator superior.

Mierea poate ar putea ajuta la tratarea infecțiilor tractului respirator superior 


Într-o nouă lucrare, publicată în revista BMJ Evidence-Based Medicine, cercetătorii Universității Oxford au analizat 14 studii publicate anterior legate de eficacitatea mierii pentru ameliorarea simptomelor infecției tractului respirator superior. Ei au descoperit că, în comparație cu tratamentele obișnuite (cum ar fi medicamentele fără prescripție medicală și antibioticele), mierea a ajutat atât la frecvența tusei, cât și la severitate, și poate servi ca o alternativă ieftină la antibiotice.

Autorii studiului concluzionează că sunt necesare mai multe studii controlate. Dar analiza a fost determinată de îngrijorarea cu privire la rezistența antimicrobiană, care este legată în parte de supraprescrierea antibioticelor pentru infecțiille tractului respirator superior. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor au numit rezistența la antibiotice una dintre cele mai presante probleme de sănătate publică din lume, iar un alt studiu din 2017 a constatat că mierea poate deține cheia. Oamenii de știință de la Universitatea Illinois din Chicago au descoperit că un compus antimicrobian produs de albinele ar putea deveni baza pentru noi antibiotice.
.


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Haloweenul sub două măști. Care protejează mai bine
Spitalul cu cea mai mare rată de vindecare de COVID-19
Medicamentul ieftin și banal care reduce decesul de COVID
ENTACAPONUM - prospect
DEFEROXAMINUM - prospect
FINASTERIDUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri