Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Micul dejun și masa de prânz, cât de importante sunt pentru sănătate
13 noi, 01:16
Micul dejun și masa de prânz par a fi importante în alimentația tinerilor, asta reiese dintr-un studiu care indică faptul că respectatul acestor mese duce la o alimentație mai sănătoasă pe tot parcursul zilei.
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei

Tinerii care nu sar peste micul dejun și prânz, în general, mănâncă mai sănătos pe parcursul zilei. Acestea sunt rezultatele unui studiu care a fost realizat de cercetători.

În 2015, aproape 700 de elevi din cincizeci și patru de școli secundare norvegiene au înregistrat ce au mâncat pe parcursul a patru zile folosind o carte de dietă online.

Acești tineri au raportat că au sărit peste micul dejun și prânz doar 8%, respectiv la 11% din zile.

Reducerea prânzului în zilele săptămânii a fost asociată cu alegeri dietetice mai nesănătoase, în comparație cu zilele în care nu au sărit peste prânz. În timpul săptămânii fără prânz au rezultat ingestia mai mare a următoarelor:

Energie din zahăr și grăsimi adăugate, mâncare nesănătoasă, cum ar fi prăjituri, dulciuri și gustări sărate.

Studiul norvegian este primul studiu care a investigat legăturile dintre săritul peste micul dejun sau prânz și aportul dietetic pe parcursul unei zile întregi în rândul tinerilor.

Cercetătorul și coautorul studiului, Lene Frost Andersen la UiO, explică faptul că ingestia de alimente în rândul tinerilor nu este în conformitate cu recomandările dietetice.

Consumul prea mult de zahăr adăugat și grăsimi saturate, precum și un aport scăzut de fructe și legume este una dintre provocările identificate care ar putea avea un impact negativ asupra sănătății viitoare a acestora.

Identificarea țintelor pentru îmbunătățirea obiceiurilor alimentare la tineri este, prin urmare, importantă, spune Lene Frost Andersen, iar ea menționează masa dla școală ca fiind o singură posibilitate.

 

Sursa, aici.


Ştiri Recomandate

ANT despre transplant: Funcţionează cu succes doar în câteva unităţi sanitare
Demență, programul care îmbunătățește viața celor cu Alzheimer prin artă
Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, evacuată din cauza unor scurgeri de gaze
Mai multe restricții publice privind alcoolul, mai puține decese prin cancer
Aparat de Chirurgie laparoscopică la Spitalul din Dej
Exercițiile fizice: cum pot influența nivelul de oxigen din sânge
Depresia acută, cum o recunoști și cât este de periculoasă
Oameni izolați în case din cauza rujeolei, în Samoa
Comentarii