Micul dejun care-ți reduce pofta de mâncare pentru restul zilei

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei
Micul dejun, ales conform unor teorii, poate reduce pofta de mâncare pe parcursul zilei. Un studiu în acest sens a fost dat publicității recent.

Un mic dejun bogat în proteine poate ajuta la reducerea poftei de mâncare mai târziu, în cursul zilei, sugerează un studiu în revista "Dairy Science" din 2018.

Cercetătorii au urmărit 32 de adulți sănătoși care au mâncat un mic dejun conținând două porții de cereale cu conținut ridicat de carbohidrați, ceașcă de lapte care conținea 12,4 grame de proteine sau o ceașcă de lapte amestecată cu un concentrat de proteină integrală din lapte sau o pulbere de proteine din zer care a stimulat administrarea de proteine la 28 grame. Participanților li s-a măsurat, apoi nivelul de zahăr din sânge.

După două până la trei ore, participanții au mâncat un prânz bogat în carbohidrați și au verificat din nou zahărul din sânge. Mai târziu, apetitul fiecăruia a fost evaluat printr-un chestionar.

Suplimentul de proteină, efect neașteptat

Cercetatorii au descoperit că persoanele care au consumat proteine suplimentare la micul dejun au avut un nivel scăzut al zahărului din sânge și au avut un apetit redus în cursul zilei, comparativ cu cei care consumau mai puțin proteine.

Proteina necesită mai mult timp pentru a fi digerată decât carbohidrații, ceea ce explică de ce poate suprima apetitul, dar studiul sugerează, de asemenea, că cu cât consumați mai multe proteine, cu atât efectul poate dura mai mult.

Acest lucru ar putea fi util pentru persoanele care luptă împotriva poftei de mâncare după-amiază sau care au nevoie de ajutor pentru a pierde sau a-și gestiona greutatea.

Deși acest studiu a folosit lapte și praf proteic din zer, cercetătorii au adăugat că este de înțeles că orice sursă de proteine ar funcționa, de asemenea.

 

Citește articolul integral AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel