Mersul pe jos poate fi un exercițiu bun pentru a elimina surplusul de grăsime. Cum să arzi mai multe calorii pas cu pas

mersul pe jos Foto: Freepik @freepic.diller
Descoperă beneficiile simple, dar puternice ale mersului pe jos și află mai multe despre modul în care acest exercițiu accesibil poate stimula arderea caloriilor.

Mersul pe jos este un exercițiu benefic pentru sănătatea fizică și mentală și poate fi făcut în aer liber, în interior sau pe o bandă de alergare pentru o ardere mai mare a caloriilor. Ghidul de activitate fizică pentru americani recomandă 150 de minute de activitate fizică de intensitate moderată, 75 de minute de activitate aerobică de intensitate viguroasă sau o combinație echivalentă în fiecare săptămână pentru sănătatea generală și prevenirea bolilor.

Vârsta și tipul de teren pe care merge cineva (de exemplu, un trotuar plat față de un deal) pot afecta, de asemenea, cantitatea totală de calorii arse.

De ce contează ritmul, greutatea și distanța

Compendiul de activitate fizică, o resursă utilizată pentru a estima și clasifica costul energetic al activității fizice umane, enumeră diferite ritmuri de mers pe jos pentru a calcula consumul total de calorii. O persoană de 77 de kilograme ar arde aproximativ 80 de calorii mergând o milă într-un ritm lent (3 kmh), 74 de calorii într-un ritm moderat (4.5 kmh), 83 de calorii într-un ritm alert (5.6 kmh) sau 91 de calorii mergând o un kilometru într-un ritm foarte alert (6.4 kmh). Ritmul și distanța pot fi ajustate în timp pe baza obiectivelor de mișcare, cum ar fi începerea lentă și creșterea treptată a numărului de pași și a ritmului în timp.

Vezi și: Cum să ai grijă de sistemul tău nervos. Este responsabil pentru procese complexe precum mișcarea, gândirea și bătăile inimii

Cum să urmărești caloriile arse în timp ce mergi pe jos

Urmărirea caloriilor arse în timpul mersului pe jos poate fi realizată cu ajutorul diferitelor instrumente, cum ar fi aplicațiile, dispozitivele de urmărire a activității fizice, inelele inteligente portabile, dispozitivele de urmărire a pașilor încorporate în telefon sau pedometrele electronice. Aceste dispozitive pot măsura distanța, caloriile consumate, ritmul cardiac și caloriile arse. Inelele inteligente purtabile pot urmări, de asemenea, pașii și caloriile arse.

Pedometrele electronice pot măsura distanța totală parcursă, ritmul cardiac și caloriile arse. Pentru a te asigura că un pedometru poate urmări caloriile, verifică detaliile producătorului. Alegerea urmăritorului depinde de preferințele personale și de informațiile de urmărire dorite.

O altă soluție mai simplă, care este deja incorporată în tehnologia pe care o ai probabil deja la tine este un telefon sau un smartwatch prin diferitele aplicații de fitness care pot măsura distanța, cadența, numărul de calorii arse și progresul față de plimbări sau alergări anterioare. Este momentan cea mai populară și ușor de folosit unealtă pentru a-ți urmări progresul în călătoria acestui obicei sănătos.

Citește și: Acidul citric: de la metabolismul energetic la prevenirea pietrelor la rinichi. Cum diferă sursele artificiale de cele naturale

Foto: Freepik @syda_productions

Cum să arzi mai multe calorii

Pentru a crește arderea caloriilor în timp ce mergi, ia în considerare mersul pe jos într-un ritm mai alert, urcând dealuri sau mărind înclinația pe o bandă de alergare, urcând scările ori de câte ori este posibil, încorporând sprinturi sau jogging în mersul tău, făcând un efort pentru a merge mai mult pe parcursul zilei, ascultând muzica preferată în timp ce mergeți și stând în picioare în timpul zilei. Aceste metode pot ajuta la arderea mai multor calorii și la creșterea cantității de energie exercitată.

În plus, consideră posibilitatea de a merge pe jos la capătul îndepărtat al parcării, de a face o plimbare la prânz sau de a merge pe jos la magazinele din apropiere sau la întâlniri în loc să conduci.

Ascultarea muzicii în timpul mersului poate face mersul pe jos mai plăcut. Ridică-te în picioare în timpul zilei și vorbește la telefon în timp ce te plimbi înainte și înapoi prin casă, deoarece mușchii spatelui și ai picioarelor vor lucra mai mult pentru a arde mai multe calorii.

De ce mersul pe jos este un exercițiu bun

Mersul pe jos este o formă benefică de exercițiu care îmbunătățește atât sănătatea fizică, cât și cea mentală. Îmbunătățește sănătatea creierului, întărește oasele și mușchii și reduce riscul de boli cronice precum cancerul, bolile de inimă și diabetul. Potrivit Health, mersul pe jos îmbunătățește calitatea somnului, memoria și concentrarea, scade tensiunea arterială, reduce durerile cauzate de artrită, menține o greutate sănătoasă și reduce riscul de osteoporoză.

Beneficiile pentru sănătatea mintală includ reducerea simptomelor depresiei și anxietății, iar mersul pe jos, atât moderat, cât și intens, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Cercetările recente sugerează că mersul pe jos 10.000 de pași pe zi nu este singura modalitate de a culege beneficii pentru sănătate și longevitate. Studiile efectuate atât la bărbați, cât și la femei, au constatat că un număr moderat de minute de mers pe jos poate reduce riscul de mortalitate din toate cauzele.

Atâta timp cât cineva își crește numărul de pași zilnici de la un nivel sedentar la un nivel mai moderat, are șanse mai mari să aibă o speranță de viață mai lungă.

Mersul pe jos este o modalitate excelentă de a arde calorii și de a îmbunătăți starea generală de sănătate. Este o formă plăcută și eficientă de exerciții fizice care poate fi savurată cu prietenii, cu animalele de companie sau explorând cartiere și locuri noi. Mersul pe jos are numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea simptomelor depresiei și anxietății, reducerea riscului de boli și îmbunătățirea calității somnului.

Pentru a maximiza beneficiile pentru sănătate, încearcă să atingi cel puțin 7.000 de pași pe zi. Dacă ești nou în mersul pe jos în mod regulat, consultă un medic pentru a determina ritmul și distanța adecvate. Începe cu un ritm lent sau moderat și crește treptat pe măsură ce mergi în mod regulat pentru a-ți atinge obiectivele de mișcare și de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel