Mersul desculț prin iarba, efecte NEȘTIUTE. Cum controlează GLICEMIA și cum ne ÎMBOLNĂVEȘTE deconectarea de la natură

mersul descult prin iarba FOTO: Pexels @anna nekrashevich
Mersul desculț prin iarbă are beneficii surprinzătoare asupra sănătății. Care sunt acestea și cum te ajută natura să fii mai fericit?

Mersul desculț prin iarbă are efecte terapeutice. Acest obicei este hrană atât pentru trup, cât și pentru suflet. Te eliberează, crește starea ce spirit și are multe ale beneficii asupra sănătății.

Stilul de viață stresant actual, în special cel din marile orașe, ne deconectează de la natură și contribuie la apariția unor afecțiuni serioase. Chiar dacă nu avem posibilitatea de a merge desculți prin zonele rurale, întotdeauna putem apela la un parc pentru a ne bucura din nou de viață.

Vezi și: Spasmofilia poate fi cauzată de STRES. Ce manifestări are aceasta

Ajută la împământare

Cei din lumea spirituală sunt de părere de mersul cu picioarele goale ajută la împământare, un proces prin care devii mai stabil atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Contactul cu pământul ne reîncarcă, ne oferă energie și ne ajută să ne simțim mai bine. În engleză, aceasta poartă numele de "earthing" sau "grounding".

Există cercetări care scot în evidență faptul că deconectarea de la natură contribuie la instalarea tulburărilor psihice. Reconectarea cu electronii din pământ promovează sănătatea psihică și starea de bine. 

Beneficii pentru sănătatea psihică

Mersul desculț reduce stresul și are numeroase beneficii pentru sănătatea psihică. Conform healthshots, această activitate îmbunătăţeşte somnul și are efecte uimitoare asupra sănătății mentale.

Acest obicei reglează neuromediatorii din creier și influențează secreția de serotonină, dopamină, endorfine și alte substanțe importante de la nivelul sistemului nervos.

Așadar, obiceiurile sănătoase reduc anxietatea, îmbunătățesc starea de spirit și te ajută să te menții fericit.

Vezi și: Anorexia, frecventă în ADOLESCENȚĂ. Despre compasiune și eliminarea STIGMATIZĂRII

Beneficii pentru sănătatea fizică

Mersului cu picioarele goale prin iarbă are efecte uimitoare asupra sănătății. Studiile arată că acest obicei reglează frecvența cardiacă, îmbunătățește circulația sângelui, relaxează picioarele obosite și stimulează sistemul imunitar.

Mai mult decât atât, pacienții diabetici care merg desculți prin iarbă se pot bucura de un control mai bun al glicemiei.

Unul dintre cele mai importante efecte descoperite ale earthingului este reducerea durerilor.

Acestea apar atât în bolile cronice, cât și la persoanele care au locuri de muncă solicitante, în special la cei care lucrează de la birou. Efectul apare în urma eliberării de endorfine, hormoni care acționează similar cu morfina și au efect analgezic.

Vezi și: Lidia Fecioru, TRUC genial cu degetul MARE pentru eliminarea stresului: Cu toții putem să-l facem!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel