MEN: 16.168 de elevi și preșcolar, dar și 5.590 de angajați din învățământ au fost confirmați cu COVID într-o săptămână

Cum apar bolile. Foto: Pixabay
Ministrul Eduacției Naționale a anunțat bilanțul săptămânal al cazurilor de COVID înregistrate în școli și grădinițe, atât în rândul elevilor și preșcolarilor cât și a personalului din învățământ. 

Conform informațiilor centralizate de Ministerul Eduacției Naționale pe baza raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, astăzi, 20 octombrie 2021, se înregistrează următoarea situație epidemiologică:

- Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 16.168;

- Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 5.590 de persoane. 

Cifrele sunt aproximativ egale cu cele din săptămâna anterioară când, până la 13 octombrie au fost înregistrate 16.306 cazuri de elevi și preșcolar infectați și 5.425 de angajați din Învățământ aveau COVID-19. 

În Raportul publicat astăzi, Ministerul Educației anunță că sunt 563 de unități cu activitatea față în față suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB). 

Totodată sunt 123 de unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate); 202 unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU): 3.958 de unități de învățământ cu activitatea față în față, dar care au cel puțin o clasă/grupă în sistem online.

Din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate atât în rândul elevilor și preșcolarilor cât și al angajaților din Învățământ, număr de copii/elevi care studiază online-indiferent de cauză a ajuns la 587.434, adică aproximativ 20% din numărul total de elevi și preșcolari din sistemul de învățământ.

De la începutul școlii, în 13 setembrrie, și până acum 58,385 de elevi și preșolari au făcut COVID-19. De asemenea, în același interval 18,891 de angajați din Învățământ s-au infectat cu coronavirus. 

Ce simptome are COVID la copii

Medicul pediatru Mihai Craiu le recomandă părinților să fie atenți la trei lucruri: dacă sunt în familie și alțe rude cu simptome, rata de transmitere comunitară din zonă și dacă simptomele sunt însoțite de febră persistentă.

„Aș restrânge la 3 sfaturi practice. Primul lucru pe care l-aș lua în seamă, aș vedea în contextul familiei. Dacă există și alții cu guturai, răceală, în familie, atunci mai degrabă ne gândim la ceva care a fost luat, nu neapărat la o reacție alergică. Al doilea lucru, contează foarte mult rata de transmitere comunitară, a zonei. Aici, în Ilfov, sunt zone unde se apropie de roșu sau a intrat în roșu, deja foarte clar. Adică acolo părinții trebuie să fie mai îngrijorați decât în nu știu ce sat sau școală de regiune de deal unde sunt în verde și n-a fost nimeni în comună bolnav. Și, în fine, strict din punct de vedere clinic, dacă boala aia este cu febră care nu scade la antitermicele obișnuite, la o doză, la două doze, dacă are și a doua zi febră, trebuie văzut. Nu există alergie cu febră mai multe zile la rând. Deci o boală febrilă care înfundă nasul și face tuse și strănut, dacă vine în context, dacă e în zonă de transmitere comunitară mare și dacă persistă temperatura, trebuie mers la doctor,” a explicat medicul Mihai Craiu, conform Digi24. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel