Medicul Tudor Ciuhodaru solicită testarea largă a populației: „doar așa vom avea o imagine extinsă a infecției”
02 apr 2020 / 09:17

Dr Tudor Ciuhodaru
Medicul Tudor Ciuhodaru face din nou un apel pentru testarea largă a populației pentru noul coronavirus. El susține că în acest fel am putea avea o imagine amplă a infecției.

Medicul și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a lansat, din nou, un apel petru testarea largă a populației. El consdieră că ceea ce se întîmplă acum la Suceava, respectiv testarea medicilor și a populației, ar trebui să se întâmple în toată țara. 

Iată ce a scris pe pagina lui de socializare:

„Planul B (pe care îl propun de aproape 2 luni) –ce include și testarea largă a populației- începe la Suceava. Protecția personalului medical + testare extinsă (suspecți/expuși începând cu personalul medical) e singura opțiune sănătoasă.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat azi (ieri, 01.04,  n.r.) că va aduce și teste rapide pentru o cât mai largă testare (în condițiile în care 164.000 de persoane sunt acum în carantină). Unifarmul a achiziționat deja 1 milion de teste rapide.

G Ad:

Atenție! E simplu și am avea o imagine a extensiei infecției cu coronavirus (chiar și cei asimptomatici) și să-i izolăm/tratăm rapid pe cei cu coronavirus.

Solicit (din nou) lansarea urgentă a programului național de testare rapidă a celor din prima linie (începând cu personalul medical). E nevoie urgentă de acest plan B: Și asta până nu e prea târziu. Suntem pe un teren minat”.

Orașul Suceava este în carantină, alături de alte opt comune din jur, după ce la spital a apărut un focar de infecție cu noul coronavirus, mai mulți medici fiind infectați, dar și un mare număr de persoane dinafara spitalului. 

Ştiri Recomandate

12 probleme de sănătate pe care le poți avea dacă stai prea mult pe scaun
4 zodii slabe mental și instabile
Apa de cocos, cum te poate ajuta să slăbești
Ziua Națională a Transplantului
EXCLUSIV
Ziua Națională a Transplantului la Academia de Sănătate
Cât ar putea trăi oamenii: limita absolută, 150 de ani
3 alimentare care sporesc concentrarea
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri