Medicul Tudor Ciuhodaru: rudele bolnavilor de COVID-19 care refuză transferul în Germania, consecința numeroaselor gafe și bâlbe ale autorităților
03 noi 2021, 11:36

Medicul Tudor Ciuhodaru    Foto: facebook.com/TudorCiuhodaru/
Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat că rudele pacienților cu COCUD-19 care refuză transferul în spitalele din Germania sunt consecința numeroaselor gafe și bâlbe ale autorităților în ceea ce privește comunicarea.

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat, la Antena 3, că oamenii sunt îndreptățiți să nu aibă încredere în autorități, din cauza comunicării deficitare a informațiilor în perioada pandemiei.

"Este consecința numeroaselor gafe și bâlbe ale autorităților în ceea ce privește comunicarea în această pandemie. Încrederea este un lucru care se dobândește extrem de greu și se pierde foarte ușor.

Aici mai este și o problema de educație pentru sănătate și de transparență. Pot să înțeleg, până la un punct, temerile familiilor ai căror pacienți sunt transferați în străînătate. Pentru că își pun problema cum vor avea acolo o comunicare, cine îi va informa despre ce se întâmplă, care sunt costurile în contextul în care se întâmplă un destin tragic în acea țară.

Lucrurile acestea trebuiau explicate foarte clar, să fie transparență. Și tot ceea ce înseamnă comunicare legată de partea medicală, beneficii, riscuri, ce se va întâmplă acolo. Trebuia precizat foarte clar.

Acest mecanism european de protecție civilă poate oferi șansa la viață pentru foarte mulți români.", a explicat medicul.

Șase pacienți COVID vor fi transferați, miercuri, la spitale din Germania. În primele două zile ale săptămânii, alți 12 pacienți au fost transportați pe calea aerului la unități medicale germane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?