Medicul Renică Diaconescu: Pacienții cu AVC nu se mai adresează serviciilor de urgență

Dr Renică Diaconescu, senator
EXCLUSIV
Medicul neurolog Renică Diaconescu a declarat, într-un interviu pentru DC Medical, că oamenii se tem să mai meargă la spital, deși au suferit un AVC.

Medicul neurolog Renică Diaconescu, a explicat, într-un interviu pentru DC Medical, ce impact are pandemia de COVID-19 asupra bolnavilor care suferă de alte afecțiuni. Specialistul a exemplificat prin scăderea numărului de trombolize, procedură care se face în primele patru ore la bolnavii care au suferit un accident vascular cerebral:

”În luna martie am făcut doar două trombolize. Făceam, de obicei, lunar 10-14. Pacienții, chiar dacă fac accidente vasculare, nu se mai adresează serviciilor de urgență... probabil de teama că ajung la spitale și se infectează acolo. (...) Sunt pacienți departe de aparținători. Există restricția de a merge la părinți. Așa că... vine Salvarea, găsesc omul singur în casă. Nu avem datele concrete când s-a instalat accidentul vascular cerebral din moment ce persoana respectivă era singură. Neavându-le... nu putem să-l trombolizăm. Asta e o mare problemă", a precizat neurologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel