Medicul nutriționist Anca Hâncu, despre stilul de viață sănătos: „moderația este cheia”
02 aug, 17:10
Medicul nutriționist a explicat la Interviurile DC News și DC Medical ce înseamnă un stil de viață sănătos și care este secretul unei alimentații corecte.
Dr Anca Hâncu. Foto: DC MEDICAL
EXCLUSIV

Medicul nutriționist Anca Hâncu a explicat, al Interviurile Dc News și DC Medical, ce înseamnă, propriu-zis, „un stil de viață sănătos” și, mai ales, ce greșeli facem în mod frecvent atunci când încercăm să abordăm un astfel de stil de viață.
„Practic, tot stilul de viață ar trebui reconsiderat. Stilul de viață care înseamnă această combinație între activitate fizică, nutriție corectă, absența fumatului, somn odihnitor - ceea ce numim mindfulness, adică armonia dintre minte, corp, gânduri și emoții. Toate acestea împreună construiesc (sau nu) un stil de viață sănătos”, a explicat ea.
Pe de altă parte, atunci când vine vorba despre nutriție, medicul spune că foarte puțină lume știe în ce constă, de fapt, o nutriție corectă. „Pentru că puțină lume realizează că este vorba despre un echilibru între calorii (aportul energetic, aportul de calorii) și consumul de calorii, deci caloriile trebuie să fie adecvate persoanei respective, consumului energetic, vârstei, nevoilor nutritive, dar vorbim și de macronutrienți și de micronutrienți, vorbim și de un orar al meselor care este foarte important și de calitatea alimentelor, pentru că poate chiar dacă mâncăm calorii corespunzătoare, dar dacă mâncă alimentele disproporționat – prea multe cantități dintr-un anumit ingredient, prea puține din alți macronutrienți, sigur că vom crea dezechilibre. Practic, moderația ar fi cheia acestui stil de viață sănătos”, a spus ea.

 

Mai multe detalii puteți afla în materialul video atașat


Ştiri Recomandate

Vitamina D, cum te protejează de COVID-19
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri