Medicul Mihai Craiu: poate dacă mergeți pe cărări de munte veți fi în siguranță fără mască

Plimbările prin zone verzi vă ajută să vă fiți mai calmi FOTO: pexels.com
Medicul pediatru Mihai Craiu spune că ”varianta Delta vine și la noi chiar dacă este încă vacanță” și recomandă românilor să nu renunțe la purtarea măștii în spații închise.

Medicul Mihai Craiu afirmă că ”ar fi prudent să utilizați masca” în spații închise și că varianta Delta vine și în România ”chiar dacă este vacanță”.

”Poate dacă mergeți pe cărări de munte veți fi în siguranță fără mască... Eu am încercat zilele acestea. O să vă explice niște mari experți despre inutilitatea măștilor. Din nou. Pe toate canalele și cu toate argumentele. Emoționale și iraționale... Căci știința zice altceva.

Iar varianta Delta vine și la noi, chiar dacă este încă vacanță. Pe acolo pe unde a început deja școala (în unele zone din SUA) au reapărut imediat cazurile și câteva sute de carantinați la domiciliu. Acolo unde folosirea măștii nu era obligatorie! https://www.wsoctv.com/.../GF6BY4LHJJCOXPDZ77FFLZEX2E/

Fiecare face cum consideră a fi bine pentru el. Deocamdată. Dar în spații închise utilizate de mulți oameni, în același timp, ar fi prudent să utilizați masca. Încă de acum”, notează medicul Mihai Craiu.

Medicul Adrian Marinescu a recomandat românilor că ar fi bine să se vaccineze împotriva COVID. „Valul al patrulea ar putea să fie un val mult mai echilibrat. Cei care au trecut prin boală și cei care s-au vaccinat, au imunitate. Imunitate care imprimă la nivel celular dar și la nivel de anticorpi. Și atunci ne putem aștepta la un număr mare de infecții dar, din fericire, sau așa ar trebui să se întâmple, ar trebui să avem un procent foarte mic de forme severe. Apropo de presiunea la nivelul domeniului medical, în mod sigur ar trebui să fie o presiune mai mică raportând la ce știam noi din valorile anterioare. Ce trebuie să facem în această situație? Să fim realiști și să realizăm că va fi o situație grea din punct de vedere epidemiologic, probabil din august, trebuie să prevenim și să ne vaccinăm. Trebuie să știm că toți pacienții din valul patru au varianta Delta. Nu mai este nevoie de confirmare. Cei care sunt de acum vor fi cu varianta Delta într-un procent de probabil 90%”, a spus dr Adrian Marinescu, zilele trecute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel