Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Medicul Mihai Craiu: ce trebuie să știi atunci când starea copilului se agravează brusc
02 iul, 10:23
Medicul pediatru Mihai Craiu a făcut publice o serie de informații utile pentru orice părinte, în special în această perioadă când încă nu am scăpat de teama de a contracta virusul pandemic. Informațiile sunt de ajutor părinților atunci când starea sugarului se agravează brusc.
Dr Mihai Craiu. Foto: Facebook

Perioada pandemiei a creat suficiente temeri părinților, mai ales atunci când cei mici s-au îmbolnăvit. Pe de o parte teama legată de boala copilului, dar pe de altă parte, teama legată de posibilitatea contractării virusului pandemic prin deplasarea la spital, prin contactul cu alte persoane posibil bolnave.
Medicul pediatru Mihai Craiu a postat pe pagina sa de Facebook, „Spitalul Virtual pentru Copii”, o serie de informații utile pentru părinți, în situația în care starea copilului se agravează brusc. Ce ar trebui să facă prinții, cum să țină sugarul până vine salvarea sau ce să nu facă, sunt doar câteva informații pe care orice părinte ar trebuie să le stăpânească.
Iată ce a scris medicul:

„Acum, în era pandemiei, sunt distribuite în media povești triste, cu evoluții grave ale bolilor la copil. Cu, sau fără legătură cu noul coronavirus. Deseori, spaima de necunoscut, frica de a lua virusul de undeva determină părinții să aștepte anormal de mult până apelează la medic. Și boala nu merge bine de la sine...
Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știți în fața unui copil care se agravează brusc este că acesta ar putea să aibă dificultăți de respirație, CHIAR DACĂ nu are nici o boală în căile aeriene.
De ce?
Pentru că limba sugarului este, în mod relativ, mult mai mare decât a unui școlar sau adult, raportată la volumul cavității bucale. Adică, în gura unui sugar rămâne mult mai puțin loc liber între limbă și peretele orofaringelui (fundul gâtului), dacă ne raportăm la un om mare. Și ar putea să se sufoce, dacă este lăsat inconștient, cu fața în sus, pe o pernă.
Până vine salvarea este bine să întoarceți copilul pe o parte sau, dacă vă este frică să îl mișcați, puneți un sul de material textil sub umeri. Pentru că în acest fel calea aeriană rămâne deschisă.
Nasul, buzele, bărbia și linia pieptului trebuie să se afle pe aceeași linie. Copilul inconștient NU trebuie lăsat cu bărbia în piept. Ar putea să se sufoce!”


Ştiri Recomandate

S-a decis: când începe școala, declarația momentului
Peștele, cum reduce riscul de Alzheimer dat de poluare
Incontinența se poate ameliora prin antrenament
EXCLUSIV
Băutorii de cafea, risc mai mic de Alzheimer
Deficiența de CALCIU. Cum recunoști simptomele
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri