Medicul din Dâmbovița care a eliberat 10 certificate de vaccinare false unor fotbaliști, pus sub control judiciar
04 sep, 23:01

Magistrații de la Judecătoria din Găești au decis ca medicul din Dâmbovița, care este o femeie în vârstă de 47 de ani, acuzată că a eliberat certificate de vaccinare false COVID-19 unor fotbaliști, să fie plasată sub control judiciar. Soțul acesteia, care este acuzat că a instigat-o să comită faptele, este în arest la domiciliu. Cei doi și-au recunoscut faptele. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești a anunțat că medicul de familie din Corbii Mari este acuzată că a solicitat Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița decontarea contravalorii serviciilor de vaccinare împotriva COVID-19 pentru mai multe persoane, acestea fiind raportate în registrul electronic ca având schema completă de vaccinare, deși în realitate aceste persoane nu au fost vaccinate contra COVID-19. 

Medicul de familie, care este o femeie în vârstă de 47 de ani, a întocmit – susțin procurorii - 10 certificate false de vaccinare. Cel de al doilea inculpat în acest caz este soțul medicului, care ar fi instigat-o pe aceasta la săvârșirea faptelor, mai arată procurorii.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., femeia în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și ea ar fi decontat ilegal suma de 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

Cei doi şi-au recunoscut faptele. În acest context, magistratul din cadrul Judecătoriei Găești a dispus plasarea sub control judiciar a medicului de familie și i-a interzis să își exercite profesia pe perioada acestei măsuri. Față de soțul ei, instanța a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Consumul de ciuperci pare să scadă riscul de depresie
COVID-19: NICIUN PAT LIBER, în secțiile ATI din țară
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri