Medicul Cristian Oancea, despre valul 3 de COVID-19: Atacă în special persoanele tinere din două MOTIVE

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, avertizează că valul al treilea al pandemiei de COVID-19 ar putea fi unul mai agresiv, în condițiile în care persoanele tinere vor fi cele mai afectate. 

"Noi am atras atenția încă din noiembrie-decembrie conform evoluției virusului că în februarie va urma un val trei și că totul depinde de noi și de fluxul migrațional cât de repede va fi declanșat. Patologia gripei din 1918 a avut 4 valuri. Valul trei al pandemiei pare că va fi cel mai exarcerbat pentru că suntem deja în plin proces de vaccinare și este o concurență între fluctuațiile pe care virusul le produce și procesul de vaccinare. Din nefericire, acest val trei, cu această tulpină britanică care se găsește la noi, atacă în special persoanele tinere din două motive: o mare parte dintre ei sunt vaccinați sau au trecut prin boală și, în al doilea rând, specificitatea acestui virus, ținând cont că se transmite și mai repede, este o simptomatologie mai accentuată. În 6-7 zile,  persoanele tinere active, vorbim de ciclul de vârstă între 25 și 45-50 ani prezintă modificări imagistice cu până la 45-50%. Dacă într-o săptămână nu aveau nimic, în 6-7 zile acestea pot avea modificări imagistice de 40-50%.", avertizează medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara.

"Dacă valul doi ne-a prins cu un sistem sanitar care era ”relaxat”, din nefericire, valul trei ne-a prins cel puțin pe noi, în zona de vest a țării, cu un spital plin. De aceea căutăm resurse în spitalele suport să deservim cât mai bine formele severe și foarte severe e boală.", spune medicul Oancea.

"În câteva săptămâni se va resimți în toată țara"

"Valul trei a început și se resimte mai mult acum în veste țării, probabil în câteva săptămâni se va resimți și în restul țării. Din ce am observat din datele din Anglia, transmiterea comunitară este mult mai rapidă, iar severitatea cazurilor este mult mai accentuată. Vrem să observăm patologia pediatrică cât de afectată va fi. Am început să avem și copii, dar vrem să vedem și cât va percuta mediul de pediatrie.", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel