Medicina CATASTROFICĂ și pacienții cronici. Dr Simin Florescu: Eram între ciocan și nicovală
03 iul, 12:07
Conf Dr Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a vorbit, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, despre modul în care medicii au fost nevoiți să abordeze pandemia COVID-19, în condițiile în care, pacienții cronici reprezintă o grupă de risc major.   
Medic costumat. Foto: MTI
EXCLUSIV

La ediția din această săptămână a emisiunii Academia de Sănătate, conferențiarul și medicul Simin Aysel Florescu, director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din București, a discutat despre protejarea pacienților cu boli cronice pe parcursul pandemiei COVID-19. 

"În cadrul acestei protecții, a avut un rol foarte important și ce s-a întâmplat la nivel de unitatăți sanitare și la nivel de public. Pentru că, pentru a proteja aceste grupe de risc,

Noi, cumva, ne aflam  între ciocan și nicovală. Adică, ce facem, neoplasme cronice și imunodeprimați versus infecție cu COVID-19. Pe care o alegem? Pe care reușim să o prevenim mai repede și care ar da deces mai rapid? Bineînțeles că o infecție de genul COVID-19 ar fi fost absolut devastatoare pentru acești pacienți. Bineînțeles că s-au întârziat și s-au temporizat anumite tipuri de tratamente și adistență medicală acordată pacienților cronici.  Dar, repet, eram între ciocan și nicovală. 

Medicina de dezastre, medicina catastrofică, are și ea un loc, ca specialitate în medicină și este exact ceea ce vedem în acest moment", a explicat medicul.

 

 

Urmărește emisiunea, mai jos:

 


Ştiri Recomandate

Posibil nou organ, descoperit în spatele nasului! Ce rol are și cum de nu a fost văzut până acum
Știrile zilei - 22 octombrie: cele mai importante știri din sănătate
Focar de COVID-19 la un club sportiv: opt persoane infectate
Apa de gură care te-ar scăpa de coronavirus
Centru de Excelență în Telemedicină, lansat de FDA
Vaccin nou care protejează de HPV și cancer de col uterin
6 alimente bogate în vitamina D
INDACATEROLUM + GLICOPIRONIUM - prospect
RAMIPRILUM - prospect
GANCICLOVIRUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri