Medicii de alte specialități pot îngriji bolnavi COVID. Ministrul Sănătății: să ajute în secțiile de Terapie Intensivă

Vlad Voiculescu
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat joi seara că în perioada stării de alertă medicii de alte specialități decât boli infecțioase pot îngriji bolnavi COVID, respectând protocolul.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că s-a dat o ordonanță de urgență prin care se modifică Legea Sănătății și care le permite, în perioada stării de alertă, medicilor de alte specialităţi decât boli infecţioase sau ATI să îngrijească pacienţi COVID.

”Am spus-o de multe ori. În spaţiul public se vorbeşte despre paturi ATI, despre necesitatea de a creşte capacitatea la ATI. Se vorbeşte de paturi ca şi cum am vorbi despre mobilă. Limitarea principală este a resursei umane. Şi atunci vorbim de medici obosiţi, de asistente şi toţi care contribuie, vorbim despre limitări, pe care le eliminăm astăzi, date de lege, o lege care îi face pe medici de anumite specialităţi să se teamă de eventuale consecinţe ale unui lucru pe care doresc să-l facă: să ajute în secţiile de terapie intensivă sau acolo unde sunt îngrijiţi pacienţi cu COVID -19. Astăzi, prin ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 95, Legea sănătăţii, am stabilit că pe durata stării de alertă, alte specialităţi medicale decât cele de infecţionişti, ATI-şti, pot veni în ajutorul colegilor lor, cu respectarea protocoalelor de practică medicală care sunt aprobate prin ordin al Ministerului Sănătăţii”, a afirmat ministrul Sănătății, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel