Există leac anti-îmbătrânire: Prima persoană care va trăi 1.000 de ani este deja printre noi

Boli cardiovasculare. Cancer. Diabet. Demenţă...Cercetătorii cheltuiesc miliarde de dolari în fiecare an, încercând să găsească un leac pentru aceste flagele medicale. 

Cu toate acestea, chiar dacă se vor descoperi remedii pentru aceste boli și toate celelalte afecțiuni cronice, nimeni nu va schimba prognosticul final: moartea.

„Asta pentru că nu ați încetat îmbătrânirea.”, spune Jay Olshansky, doctor și orofesor de epidemiologie și biostatistică la Universitatea din Illinois.

Dar dacă am putea fenta moartea? Unii oameni de știință cred că da. 

Aubrey de Gray, gerontolog biomedical, a șocat lumea medicală când a spus că prima persoană care va trăi până la 1.000 de ani este deja printre noi.

El crede că nu există nicio limită pentru cât timp putem trăi, în funcție de ce medicamente dezvoltăm în viitor.

„Întreaga idee este că nu ar exista o limită pentru cât timp putem menține oamenii sănătoși.”, spune de Gray. 

Oamenii de știință au studiat meduza nemuritoare, Turritopsis dohrnii. Este singurul animal care poate fenta moartea, revenind la stadiul său de polip atunci când este amenințat de pericol sau de foame.

Alte indicii ale unei posibile vieți veșnice pot exista și sub apă. Anumite scoici marine pot trăi mai mult de 500 de ani. Și homarii dispun de o cantitate aparent nelimitată de enzimă tânără, determinându-i pe oamenii de știință să se întrebe dacă nu cumva crustaceul ar putea trăi pentru totdeauna.

Persoanele care au atins vârsta cuprinsă între 95 și 112 ani au suferit de cancer, boli de inimă, diabet, osteoporoză și accident vascular cerebral cu până la 24 de ani mai târziu decât cele cu durata medie de viață, arată datele. 

„Este probabil ca genomul lor să conțină secrete care ne vor ajuta să dezvoltăm anumite intervenții terapeutice, pentru a imita efectele îmbătrânirii decelerate.”, spune Olshansky.

„Longevitatea este un efect secundar al sănătății.”, spune de Gray. „Dacă putem menține oamenii sănătoși, atunci probabilitatea de a muri este redusă.”, a completat medicul, scrie WEBMD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel