Medici infectați cu SARS-CoV-2, fugiți din spital: unde i-au găsit inspectorii DSP
30 oct 2020, 08:17

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Trei medici infectați cu noul coronavirus au fugit din spital. Un control al DSP, la miezul nopții, a relevat faptul că cei trei medici erau înregistrați ca fiind internați, dar în realitate aceștia nu erau în spital.

Trei medici din Târgu Jiu, infectați cu noul coronavirus, au plecat din spital. Un control efectuat de Direcția de Sănătate Publică la miezul nopții a descoperit că cei trei medici nu erau în salon, deși figurau ca fiind internați. Polițiștii au constatat că este vorba despre trei femei cu vârste cuprinse între 31 si 55 ani, toate din Târgu Jiu, medici în cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu.
Din verificări a reieșit că joi, acestea au părăsit secția medicală unde erau internate, fără a informa despre acest lucru.
Cazul este cu atât mai revoltător cu cât, în județ, este o lipsă acută de locuri în spital pentru bolnavii de COVID-19, iar cele trei doctorițe au ocupat paturile fictiv, notează Antena 3.

Medicii infectați figurau ca fiind internați pe secția de Boli Infecțioase de câteva zile și se aflau sub tratament, însă nu aveau forme grave, iar seara plecau acasă. Toate cele trei femei au acum dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
Femeile au fost găsite la domiciliu și transportate cu ambulanța pe secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Conducerea unității medicale s-a declarat șocată de inconștiența celor trei medici, dar și gestul lor a șocat și inspectorii DSP. 
În prezent, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, 26 de cadre medicale sunt infectate cu SARS-CoV-2, dintre care 8 sunt medici.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?