Medici de la Spitalul Universitar de Urgență București, gata de grevă din cauza sporurilor

Spitalul Universitar de Urgență  București. Foto: DC Medical
Medici de la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) anunță că sunt gata de proteste, inclusiv de grevă, din cauza sporurilor dacă Guvernul reduce sporurile pentru condiții periculoase și vătămătoare pentru salariații din sănătate.

Membrii sindicatului „Dr. Ioan Cantacuzino", medici de la Spitalul Universitar de Urgență București, afiliați Federației „Solidaritatea Sanitară", sunt gata să inițieze proteste, inclusiv greva, pentru a se opune intenției Guvernului de a reduce sporurile pentru condiții periculoase și vătămătoare pentru salariații din sănătate, se arată într-un comunicat. 

„Având în vedere zicătoarea românească, „câinele moare de prea multă alergătură și prostul de grija altuia", îi anunțăm pe cei interesați că, în cazul în care se va ajunge la grevă, Sindicatul „Dr. Ioan Cantacuzino" are resurse financiare pentru a-și plăti membrii pe perioada întreruperii lucrului”, explică reprezentanții acestora.

„Dorim să fim clari: Guvernul a luat o hotărâre unilaterală, fără să țină cont de Legea 153/2017, care îl obligă să stabilească regulamentul de sporuri împreună cu federațiile sindicale reprezentative. Întrebarea noastră legitimă este: după ce principii se conduce actualul Guvern? Țin ele cont de dialog, moralitate, legalitate? Guvernul a încălcat regulile elementare de comportament politic, dovedind dispreț față de angajați și față de principiile pe care, altminteri, același Guvern le clamează cu emfază. Îi informăm pe decidenți că, în ce ne privește, vom respecta aceste principii, ceea ce nu înseamnă, însă, că „vom întoarce și celălalt obraz" – din contră, vom lupta prin toate mijloacele legale contra unei hotărâri injuste”, se mai a rată în document .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel