La vârsta a doua, prevenția...
Utilizarea aplicațiilor aplicațiilor descărcate pe un smartphone sau laptop a revoluționat modul în care îndeplinim multe sarcini, inclusiv menținerea sănătății sau menținerea contactelor sociale. O trecere în revistă a studiilor publicate online 30 ianuarie 2020 de BMJ Open sugerează că anumite aplicații pot fi de ajutor atunci când vine vorba despre administrarea medicației.
Cercetătorii au analizat nouă studii randomizate controlate, care au inclus aproximativ 1.000 de adulți de vârstă mijlocie și mai în vârstă, cu afecțiuni cronice precum boli cardiovasculare, depresie sau boala Parkinson, potrivit specialiștilor de la Harvard Medical School. Persoanele care au folosit aplicații pentru a le ajuta să ia medicamente au fost de două ori mai susceptibile să raporteze că au respectat tratamentul în comparație cu persoanele care nu au folosit astfel de aplicații.
Informațiile din studiu provin din autoraportările participanților la studiu privind tratamentele pe care le iau.
Aplicațiile pot ajuta în mai multe feluri: pot fi utilizate nu numai pentru a ajuta la căutarea potențialelor interacțiuni medicamentoase, reînnoirea rețetelor, identificarea pastilelor și chiar la găsirea unor medicamente mai ieftine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...