Medicamentul care reduce răspândirea gripei în case

Medicamente
O nouă doză de medicament antigripal baloxavir marboxil ar reduce răspândirea gripei în gospodării, susține un studiu.

Cercetători de la Universitatea din Virginia, SUA, susțin că medicamentul baloxavir marboxil, vândut sub numele de marcă Xofluza, ar reduce răspândirea gripei în gospodării. La cercetare au participat 752 de contacți ai 545 de pacienți cu gripă. Analiza oamenilor de știință a arătat că infecția gripală a fost mult mai puțin frecventă la membrii gospodăriei care au primit medicamentul decât în ​​rândul celor care au primit placebo.

”Acest studiu a stabilit că baloxavirul, dacă este luat într-o zi sau cam după expunere, este extrem de eficient pentru prevenirea bolilor de gripă în gospodării (...) Concluziile indică faptul că profilaxia baloxavirului ar trebui să se dovedească eficientă pentru prevenirea în alte circumstanțe, cum ar fi focarele în casele de îngrijire medicală și unitățile de asistență medicală, deși va trebui să fie efectuate studii formale”, cercetătorul Frederick G. Hayden de la Universitatea din Virginia.

Studiul a descoperit că baloxavir marboxil, vândut sub numele de marcă Xofluza, a fost eficient la adulți, copii și cei cu risc ridicat, indiferent dacă au primit vaccinul antigripal. O singură doză de medicament a fost la fel de eficientă ca un curs de cinci zile de oseltamivir (Tamiflu), au concluzionat cercetătorii, mai arată un comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel