Acest tratament învinge cancerul și...
Dacă ați fost tratat pentru depresie, dar simptomele nu s-au ameliorat, este posibil să aveți depresie rezistentă la tratament. Luarea unui antidepresiv sau frecventarea unui serviciu de consiliere psihologică (psihoterapie) ameliorează simptomele depresiei la majoritatea oamenilor. Dar în cazul depresiei rezistente la tratament, tratamentele standard nu sunt suficiente.
Este posibil ca acestea să nu vă ajute deloc sau simptomele să se amelioreze, doar pentru a continua să revină.
Dacă medicul v-a prescris antidepresive și simptomele depresiei continuă în ciuda tratamentului, întrebați-l dacă vă poate recomanda un furnizor de servicii medicale specializat în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor de sănătate mintală.
Psihiatrul vă analizează istoricul medical și poate:
- să vă întrebe despre situațiile de viață care ar putea contribui la depresie
- să ia în considerare răspunsul la tratament, inclusiv la medicamente, psihoterapie sau alte tratamente pe care le-ați încercat
- trece în revistă toate medicamentele pe care le luați, inclusiv medicamentele fără prescripție medicală și suplimentele pe bază de plante medicinale
- să discute dacă vă luați medicamentele așa cum v-au fost prescrise și dacă urmați alte etape de tratament
- luați în considerare condițiile de sănătate fizică care pot provoca sau agrava uneori depresia, cum ar fi tulburările tiroidiene, durerile cronice sau problemele cardiace
- luați în considerare diagnosticul unei alte afecțiuni de sănătate mintală, cum ar fi tulburarea bipolară, care poate provoca sau agrava depresia și poate necesita un tratament diferit; distimia, o formă ușoară, dar pe termen lung (cronică) de depresie; sau o tulburare de personalitate care contribuie la faptul că depresia nu se ameliorează
Simptomele depresiei rezistente la tratament pot varia de la ușoare la severe și pot necesita încercarea mai multor abordări pentru a identifica ceea ce ajută.
Ei bine, în ceea ce privește tratamentul, o nouă analiză a datelor unui studiu de fază 2 arată că o singură doză de 25 mg de o formulă sintetică de psilocibină pare să îmbunătățească simptomele principale ale depresiei rezistente la tratament (TRD).
Cunoscut sub numele de COMP360, agentul sintetic, o formă brevetată și purificată de psilocibină, a îmbunătățit simptomele legate de starea de spirit și anhedonia, lăsând neafectate aspecte precum pofta de mâncare și modificările de greutate, raportează cercetătorii conduși de Guy Goodwin, PhD, profesor emerit de psihiatrie la Universitatea din Oxford, Marea Britanie, și director medical al COMPASS Pathways.
Studiul a fost prezentat aici în cadrul Congresului Asociației Europene de Psihiatrie (EPA) 2023.
Afectând până la 100 de milioane de persoane la nivel global, TRD "nu este un diagnostic oficial", deși este adesea definit ca eșecul de a obține un răspuns cu cel puțin două tratamente antidepresive, a declarat Goodwin.
În comparație cu omologii lor cu non-TRD, cei cu TRD înregistrează rate mai mari de recidivă, rate mai mari de comportament suicidar și mai multe simptome reziduale chiar și atunci când răspund la tratament.
Rezultatele anterioare ale studiului cunoscut sub numele de P-TRD au indicat că o singură doză de 25 mg de COMP360 a redus semnificativ scorurile depresiei timp de până la 12 săptămâni, atunci când a fost administrată împreună cu sprijin psihologic, deși o analiză ulterioară a sugerat că efectul a scăzut ulterior.
Marea majoritate a pacienților din cadrul studiului erau naivi la psihedelice, astfel că, a explicat Goodwin, aceștia sunt supuși unei faze de pregătire în timpul căreia primesc psihoeducație și au cel puțin două vizite la un terapeut, care apoi rămâne cu ei în timpul administrării medicamentului pentru a le oferi sprijin în cazul în care se confruntă cu tulburări psihologice.
După sesiunea de psilocibină, participanții trec printr-un proces cunoscut sub numele de integrare, care presupune două ședințe cu un terapeut în decurs de două săptămâni.
"Aceasta, din punctul nostru de vedere, se referă în esență la siguranță și la identificarea problemelor care au apărut ca urmare a administrării medicamentului", a declarat Goodwin.
Studiul de fază 2b a analizat modificările simptomelor specifice depresiei după tratamentul cu psilocibină la 233 de pacienți cu TRD.
Participanții aveau o vârstă medie de 39,8 ani și 59% erau femei. Aceștia au fost randomizați pentru a primi una dintre cele trei doze de medicament: o doză de 1 mg (n = 79), o doză de 10 mg (n = 75) sau o doză de 25 mg (n = 79).
Rezultatul principal a fost reprezentat de modificările în ceea ce privește itemii individuali de pe Scala de evaluare a depresiei Montgomery-Åsberg (MADRS) și scala de 16 itemi Quick Inventory of Depressive Symptomatology - Self Report (QIDS-SR-16).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acest tratament învinge cancerul și...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Acestea sunt cele mai importante...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...