Medicamente fără rețetă și suplimente, ce se va întâmpla cu ele. Chirițoiu: Avem o analiză în lucru
05 mai 2020, 08:35

Medicamente
EXCLUSIV
Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței a anunțat, la DC News, că instituția pe care o conduce analizează prețurile la medicamentele fără rețetă și la suplimente. 

„Eu sunt mai îngrijorat de partea de medicamente fără rețetă. Aici mai degrabă problemele și avem o analiză în curs, o să o finalizăm în câteva luni, în care ne uităm, repet, la piața de medicamente fără rețetă. Aste apot fi fie medicamente, fie suplimente alimentare. Deci, pe zona asta cred că sunt probleme și o să vedem cu ce soluții venim”, a explicat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, EXCLUSIV la DC News. 

Una dintre variantele luate în discuție ar fi ca prețurile acestor medicamente și suplimente să fie stabilit printr-un alt mecanism. 

„Una ar fi să facem tot un compactor de prețuri, cum facem la alimente să facem ceva și la medicamente”, a arătat Chirițoiu. 

Cum procedezi atunci când la farmacie ți se impune să plătești produsele cele mai scumpe în locul celor similare, dar mai ieftine, află în video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Alexandru Arșinel a MURIT

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?