Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Medicamente autoimune, ”comutate” în tratament pentru cancer
23 mai, 17:28
Cercetători de la Universitatea Southampton au găsit cum să transforme medicamente autoimune în tratament pentru cancer.
Medicament

Un studiu realizat la Universitatea Southampton, Marea Britanie, susține că un ”schimbător molecular” are abilitatea de transforma medicamente autoimune în tratamente pentru cancer. Cercetătorii care au descoperit mecanismul au publicat concluziile în revista Cancer Cell. Aceștia precizează că s-au focusat pe o moleculă numită CD40, prezentă pe suprafața celulelor imune și care controlează atât autoimunitatea, cât și cancerul. Experții mai spun că se crede că acest CD-40 este supra-stimulat în autoimunitate și crește șansa ca sistemul imunitar să atace țesuturile sănătoase, iar în cancer ar fi sub-stimulat. Se fac cercetări pe ambele direcții.

”A fi capabil să comutați între un medicament autoimun și un medicament pentru cancer cu un comutator simplu este cu adevărat interesant. (…) Am câștigat o înțelegere mai profundă a mecanismului prin care CD40 devine activat și așteptăm cu nerăbdare să aplicăm această tehnologie la mai mulți candidați la medicamente”, a spus dr. Xiaojie Yu, primul autor al studiului, într-un comunicat al universității britanice.

Studiul, AICI.

 


Ştiri Recomandate

O băutură populară ar putea avea efecte benefice asupra memoriei
Boli cardiovasculare, risc mai mare la femeile la menopauză
Cum te poate omorî o aluniță: explicațiile unui medic
Exercițiile fizice încetinesc pierderea vederii
Vitamina A și pierderea vederii cauzată de diabet
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri