Medicamente autoimune, ”comutate” în tratament pentru cancer
23 mai 2020 / 17:28
Cercetători de la Universitatea Southampton au găsit cum să transforme medicamente autoimune în tratament pentru cancer.
Medicament

Un studiu realizat la Universitatea Southampton, Marea Britanie, susține că un ”schimbător molecular” are abilitatea de transforma medicamente autoimune în tratamente pentru cancer. Cercetătorii care au descoperit mecanismul au publicat concluziile în revista Cancer Cell. Aceștia precizează că s-au focusat pe o moleculă numită CD40, prezentă pe suprafața celulelor imune și care controlează atât autoimunitatea, cât și cancerul. Experții mai spun că se crede că acest CD-40 este supra-stimulat în autoimunitate și crește șansa ca sistemul imunitar să atace țesuturile sănătoase, iar în cancer ar fi sub-stimulat. Se fac cercetări pe ambele direcții.

”A fi capabil să comutați între un medicament autoimun și un medicament pentru cancer cu un comutator simplu este cu adevărat interesant. (…) Am câștigat o înțelegere mai profundă a mecanismului prin care CD40 devine activat și așteptăm cu nerăbdare să aplicăm această tehnologie la mai mulți candidați la medicamente”, a spus dr. Xiaojie Yu, primul autor al studiului, într-un comunicat al universității britanice.

Studiul, AICI.

 


Ştiri Recomandate

TEST COVID la intrarea în Franța. Măsurile din Germania
3 legume pe care le poți cultiva primăvara devreme
ACIDUM DEHYDROCHOLICUM - prospect
BISMUTHI OXIDE - prospect
Zece alimente care au grijă de sănătatea ficatului
PERINDOPRILUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri