Medicamente autoimune, ”comutate” în tratament pentru cancer

Medicament
Cercetători de la Universitatea Southampton au găsit cum să transforme medicamente autoimune în tratament pentru cancer.

Un studiu realizat la Universitatea Southampton, Marea Britanie, susține că un ”schimbător molecular” are abilitatea de transforma medicamente autoimune în tratamente pentru cancer. Cercetătorii care au descoperit mecanismul au publicat concluziile în revista Cancer Cell. Aceștia precizează că s-au focusat pe o moleculă numită CD40, prezentă pe suprafața celulelor imune și care controlează atât autoimunitatea, cât și cancerul. Experții mai spun că se crede că acest CD-40 este supra-stimulat în autoimunitate și crește șansa ca sistemul imunitar să atace țesuturile sănătoase, iar în cancer ar fi sub-stimulat. Se fac cercetări pe ambele direcții.

”A fi capabil să comutați între un medicament autoimun și un medicament pentru cancer cu un comutator simplu este cu adevărat interesant. (…) Am câștigat o înțelegere mai profundă a mecanismului prin care CD40 devine activat și așteptăm cu nerăbdare să aplicăm această tehnologie la mai mulți candidați la medicamente”, a spus dr. Xiaojie Yu, primul autor al studiului, într-un comunicat al universității britanice.

Studiul, AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel