Medicament pentru scăderea în greutate, aprobat de FDA

Medicamente
Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente a aprobat recent un medicament pentru scăderea în greutate.

FDA, Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente, a dat verde unui medicament destinat scăderii în greutate. Cercetătorii din domeniu descriu acest medicament drept ”schimbător de jocuri”. Într-un studiu publicat la începutul anului care a implicat aproape 2.000 de adulți obezi din 16 țări diferite, cercetătorii au raportat că tratamentul pe termen lung cu medicamentul a dus la o scădere în greutate de aproape 15% în medie. Unii au pierdut și mai mult, peste 30% din grup scăzând cu peste 20% din greutatea corporală, rezultate pe care oamenii de știință le-au remarcat ca fiind remarcabile.

”Niciun alt medicament nu a ajuns să producă acest nivel de scădere în greutate - acesta este într-adevăr un factor de schimbare a jocului”, a declarat atunci cercetătoarea în materie de obezitate Rachel Batterham de la University College London.

FDA a dat publicității săptămâna trecută că noul medicament, denumit Wegovy, a fost aprobat pentru gestionarea cronică a greutății la adulții fie obezi, fie supraponderali și care au cel puțin o afecțiune legată de greutate (cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul de tip 2 sau colesterol), potrivit DC News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel