Medicament pentru adulții cu ADHD. Se administrează o capsulă pe zi

Medicament – FOTO: Pexels@Tara_Winstead
Un medicament non-stimulent a fost aprobat de FDA pentru adulții cu ADHD.

Un medicament care se administrează o dată pe zi a fost aprobat de FDA pentru tratarea adulților cu ADHD. FDA a aprobat inițial Qelbree în 2021 pentru tratarea ADHD la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani. Qelbree este primul medicament non-stimulent aprobat pentru tratarea ADHD la adulți în 20 de ani, anunță Medical News Today.

Persoanele cu ADHD iau medicamentul o dată pe zi și este disponibil într-o capsulă cu eliberare prelungită.

Vezi și: Pătrunjelul poate preveni cancerul. Cum trebuie să îl consumi pentru a-ți menține sănătatea

ADHD duce la depresie și anxietate

ADHD este o tulburare neuro-comportamentală care poate provoca hiperactivitate și neatenție. Simptomele tulburării sunt adesea prezente în timpul copilăriei și pot continua până la vârsta adultă.

Când ADHD este lăsat netratat la adulți poate provoca dificultăți în menținerea relațiilor, instabilitate de locuri de muncă, și probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia şi anxietatea. Din fericire, există o serie de opțiuni de tratament pentru ADHD.

Persoanelor cărora li se prescrie medicamentul Qelbree o iau o dată pe zi. Ca un medicament cu eliberare prelungită, persoanele care suferă de ADHD vor vedea îmbunătățiri pe tot parcursul zilei.

"Similar cu ultimul non-stimulent aprobat de FDA pentru ADHD numit atomoxetina, mecanismul de viloxazină implică, de asemenea, o creștere a unui neurotransmiţător din creier numit noradrenalină care știm că este important pentru atenție", a explicat Dr. David Merrill.

Conform rezultatelor studiului clinic publicate de producătorul medicamentului, participanții care au luat Qelbree au văzut o scădere cu 41% a simptomelor, în timp ce persoanele care au luat un placebo au avut o reducere a simptomelor de 32%.

Vezi și: Strategia națională a cancerului, aproape finalizată. Rafila: Cel mai important este să reuşim să schimbăm mentalităţi

Apare în copilărie

ADHD  este cea mai frecventă tulburare de neurodezvoltare apărută în copilărie. Frecvent, boala este diagnosticata la copii în jurul vârstei de 6-7 ani şi continuă adesea în timpul adolescenţei şi al maturităţii.

Copiii cu ADHD pot avea dificultate în menţinerea atenţiei, în controlul comportamentelor sau pot să fie excesiv de activi. Cel mai frecvent, copilul prezintă toate cele trei componente ale acestei tulburări, și anume neatenţie, impulsivitate, hiperactivitat,  într-o combinaţie variabilă de severitate.

Este posibil ca simptomele ADHD la adulți să nu fie la fel de clare ca la copii. La adulţi, hiperactivitatea poate scădea, dar impulsivitatea, incapacitatea de a sta locului și dificultatea de a se concentra pot fi încă prezente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel