Medicament nou, testat împotriva COVID-19. Este ieftin și ușor tolerat
29 noi 2020 / 08:05
Un nou tratament împotriva COVID-19 va fi testat în Marea Britanie. Este vorba despre colchicina antiinflamatoare, medicament utilizat împotriva gutei.
Medicament

Cel mai mare studiu clinic din lume ce va cuprinde cel puțin 2.500 de pacienți cu COVID-19 va testa colchicină la pacienții spitalizați cu COVID-19. Medicamentul este utilizat îm mod obișnuit împotriva gutei, o afecțiune inflamatoare a țesuturilor, provocată de acumularea de cristale de acid uric, ca urmare unei funcţii renale deficitare, a alimentaţiei necorespunzătoare, a factorilor genetici sau a unei combinaţii a acestor cauze.
Colchicina antiinflamatoare este un medicament foarte bine tolerat, ieftin şi disponibil pe scară largă, susţin cercetătorii de la Universitatea Oxford, implicaţi studiul clinic menţionat.
Totuşi, până ce vor fi disponibile concluziile studiului, colchicina antiinflamatoare nu ar trebui să fie administrată fără prescripția unui medic.
Un alt antiinflamator a redus decesele în rândul pacienţilor cu forme grave
Oamenii de ştiinţă arată că efectul inflamator este una dintre cele mai grave manifestări ale infecţiei cu COVID-19 şi tratamentul cu dexametazonă, un alt antiinflamator, a demonstrat deja că poate reduce decesele în rândul bolnavilor cu forme grave, potrivit Antena 3.
Printre alte tratamente testate în cadrul studiului clinic se numără antibioticul comun azitromicină şi cocteilul din anticorpi de sinteză al companiei Regeneron, care a fost utilizat pentru tratamentul preşedintelui american Donald Trump.


Ştiri Recomandate

Lipsa somnului și stresul, simptome asemănătoare unei comoții
ACIDUM FOLICUM - prospect
Primul caz de gripă din acest sezon: unde a fost înregistrat
DESOGESTRELUM - prospect
Raed Arafat: sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează
DCMedical, aprobat în GOOGLE NEWS!
Joe Biden a prezentat noua strategie anti-COVID-19


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri