Medic din Cluj-Napoca și-a tratat pacienții COVID din scaunul cu rotile: Oxigenul era legat de cărucior, așa am lucrat
09 apr 2021, 12:42

Medici
Un medic din Cluj-Napoca, infectat cu noul coronavirus, și-a îngrijit pacienții din scaunul cu rotile. 

Medicul Szentágotai Loránt, în vârstă de 72 de ani, și-a pus viața în pericol pentru a-și salva pacienții pe care îî are în grijă. 

Bărbatul a făcut o formă gravă de COVID-19 și a fost internat la terapie intensivă. A ajuns la spital foarte târziu din cauză că a stat să-i îngrijească pe cei 80 de bătrâni și 30 de angajați din centrul social pe care îl conduce.

"Aproape 10 luni, am reușit să nu avem niciun caz.", a declarat medicul pentru DIGI24.

Când toți bătrânii și angajații din centru s-au îmbolnăvit, medicul i-a tratat din căruciorul cu rotile.

"Personalul mă ducea cu căruciorul, oxigenul era legat de cărucior și așa am lucrat 3 zile până când s-a rupt filmul. Am căzut jos, nu am mai știut nimic, am ajuns la spital. Sincer, toata lumea a crezut că s-a terminat, deja medicii anunțau familia că înmormântarea se face repede. M-am trezit după din comă, eram convins că am murit. Ultimele momente, când știi că trebuie să mori, eram conștient ca nu mai am nicio șansă. Când m-am trezit, mă uitam în jur si îmi explica doctorița, domnul doctor, v-ați revenit, ați fost intubat, zic nu se poate, eu sunt mort,", a spus Szentágotai Loránt.

Când a ajuns la Spitalul de Boli infecțioase din Cluj Napoca, medicul avea plămânii afectați de boală în proporție de 70%. Acum, face recuperare alături de bătrânii pe care îi îngrijește.

Citește și Irina Loghin s-a vindecat de COVID la 82 de ani cu o „poțiune magică”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?