Medic, despre cel mai popular pește: Vine cu toxine şi nici nu are prea mulţi nutrienţi

Pește
Un medic nutriționist a vorbit despre pericolul pentru sănătate pe care îl prezintă cel mai popular pește care se consumă în România.

Pangasiusul este ieftin și bun la gust, fiind unul dintre cei mai consumați pești din România.Totuși, medicul nutriționist Simona Carniciu atrage atenția că este extrem de toxic, fiind rezistent la poluare și, din acest motiv, el poate trăi în zone foarte poluate și murdare. "Peştii pot fi foarte toxici, dacă nu ştim cum să-i alegem şi, mai ales, în funcţie de condiţiile în care au fost crescuţi”, a spus ea la Antena 3.

„Pangasiusul, pe lângă faptul că nu are prea mulţi nutrienţi, dar este foarte comod de gătit, pentru că nu are oase, mai vine şi cu o cantitate suficient de mare de toxine. Motivul este acela că el trăieşte într-un mediu poluant şi este şi un peşte sanitar, deci clar se hrăneşte numai cu toxine", a mai spus ea.

În afară de pangasius, trebuie să fim atenţi la alţi peşti, cum sunt răpitorii mari precum somnul, rechinul, bibanul. "Dacă este mai mare de 0,5 kilograme, poate să acumuleze o cantitate mare de mercur", mai atenţionează nutriţionistul.

În schimb, peşti foarte sănătoşi sunt păstrăvul, merlucius, macroul, carasul. De asemenea, ea mai atrage atenția că trebuie gătiți sănătos şi să avem grijă să nu luăm bucăţi de kilograme foarte mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel