Palpitațiile inimii, adesea...
Pangasiusul este ieftin și bun la gust, fiind unul dintre cei mai consumați pești din România.Totuși, medicul nutriționist Simona Carniciu atrage atenția că este extrem de toxic, fiind rezistent la poluare și, din acest motiv, el poate trăi în zone foarte poluate și murdare. "Peştii pot fi foarte toxici, dacă nu ştim cum să-i alegem şi, mai ales, în funcţie de condiţiile în care au fost crescuţi”, a spus ea la Antena 3.
„Pangasiusul, pe lângă faptul că nu are prea mulţi nutrienţi, dar este foarte comod de gătit, pentru că nu are oase, mai vine şi cu o cantitate suficient de mare de toxine. Motivul este acela că el trăieşte într-un mediu poluant şi este şi un peşte sanitar, deci clar se hrăneşte numai cu toxine", a mai spus ea.
În afară de pangasius, trebuie să fim atenţi la alţi peşti, cum sunt răpitorii mari precum somnul, rechinul, bibanul. "Dacă este mai mare de 0,5 kilograme, poate să acumuleze o cantitate mare de mercur", mai atenţionează nutriţionistul.
În schimb, peşti foarte sănătoşi sunt păstrăvul, merlucius, macroul, carasul. De asemenea, ea mai atrage atenția că trebuie gătiți sănătos şi să avem grijă să nu luăm bucăţi de kilograme foarte mari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Această metodă simplă ne ajută să...