Medic chirurg, prins când lua mită: ceruse 10.000 de lei pentru o operaţie
03 noi 2021 / 09:53

Medic chirurg   Foto: pixabay.com
Un medic chirurg din Braşov a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost prins în timp ce lua mită 8.000 de lei. Acesta primise, înainte, un avans de 2.000.

Chirurgul Sorin Baloș, care opera la Spitalul Judeţean Braşov, a fost prins marţi, când lua banii, pentru a face o intervenţie chirurgicală. Acest ceruse inițial 10.000 de lei, din care primise în avans 2.000.

Oamenii legii i-au organizat un flagrant după ce o rudă a pacientei l-acntactat pe Marian Godină pe pagina lui de socializare și i-a cerut sfatul. Polițistul l-a îndemnat să ia legătura cu DGA, astfel polițiștii au organizat flagrantul doctorului cardiolog.

Marian Godină a relatat pe pagina sa de socializare mesajul primit de la brașoveanul care i-a cerut sfatul și în care îi explica faptul că medicul i-a cerut mătușii sale „o sumă destul de consderabilă de bani”

„Vă salut! Fac un mic deranj cu o întrebare. Un membru al familiei tocmai s-a operat zilele trecute la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov. Domnul chirurg care a făcut operaţia i-a cerut mătuşii mele o sumă destul de considerabilă de bani, 10.000 de lei (pentru personalul participant la operaţie).  

Astăzi, de teamă, vărul meu a luat legătura cu domnul doctor şi i-a dat o parte din bani, 2.000 de lei, spunându-i că, ulterior, îi va da şi restul banilor. Dacă m-ai putea ajuta cu un sfat sau o părere, aş fi recunoscător", a spus braşovenul în mesajul transmis lui Marian Godină.

Polițistul i-a dat omului un număr de telefon şi l-a rugat să nu dea înapoi şi să aibă încredere.

„Am primit aseară, pe pagină, acest mesaj. Mi se întâmplă destul de rar să apuc să citesc mesajele şi să le răspund, dar ăsta mi-a sărit în ochi. I-am răspuns omului, i-am dat un număr de telefon la care să sune şi i-am zis să nu cumva să dea înapoi şi să aibă încredere. 

Nu a dat, iar azi s-a dus să dea bănuţii domnului doctor. Pe hol aşteptau câţiva „pacienţi”, care au intrat în cabinet nepoftiţi, imediat după tranzacţie. Acum, bănuiesc că cineva nu va face nani acasă în noaptea asta. V-ar mustra conştiinţa în locul meu? Pe mine nu”, a scris poliţistul Marian Godină pe pagina sa de socializare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?